Imbratisari gratuite, in centrul Bacaului

imbratisari-gratis-1.jpgBacauanii care au trecut ieri dupa-amiaza prin centrul municipiului au putut asista la o actiune cu totul inedita: zeci de tineri care ofereau „imbratisari gratuite”, asa cum scria si pe pancartele pe care le purtau pe piept. Actiunea a fost organizata in 20 de locatii din tara, in paralel cu aniversarea Zilei Nationale, la initiativa echipei „LumeBuna.ro”, cu sprijinul mai multor ONG-uri si grupuri de voluntari. Potrivit informatiilor disponibile pe pagina de internet www.LumeBuna.ro, prima campanie de „imbratisari gratuite” a fost realizata in România in 2006.

O poveste din Australia

Poiectul „Free Hugs”, arata acelasi site, a fost creat in 2004 de australianul Juan Mann si s-a raspândit rapid in zeci de tari. Acesta a povestit cum, la un moment dat, s-a intors pe neasteptate in orasul natal si s-a intristat vazând ca nimeni nu-l astepta la aeroport. Dorindu-si ca macar un singur om sa fie fericit ca-l vede, sa-i zâmbeasca si sa-l imbratiseze, Juan Mann a scris pe o pancarta „Free Hugs” („Imbratisari gratuite”) si s-a postat cu ea intr-o intersectie aglomerata. Dupa un sfert de ora in care oamenii au trecut indiferenti, suspiciosi sau grabiti pe lânga el, o femeie, trista si ea, s-a oprit si l-a imbratisat. Dupa câteva clipe, zâmbeau amândoi.

Lectie pentru politicieni

La amiaza, in locatia stabilita pe internet (micul parc de lânga Prefectura Bacau) s-au reunit peste 20 de adolescenti inarmati cu pancarte si voie buna. Au facut cunostinta, s-au pozat si au discutat despre cum vor decurge lucrurile. S-au dus apoi in zona complexului comercial Luceafarul, unde au incremenit timp de câteva minute in cele mai diverse posturi, pentru a atrage atentia trecatorilor, dupa care s-au imprastiat pentru a oferi imbratisari. Am stat de vorba cu câtiva dintre ei. „O prietena mi-a spus ca va avea loc ceva foarte fain pe 1 Decembrie si mi-a dat o adresa de site. Mi-a placut ce am citit acolo si am venit la intâlnire. Ma astept sa ma distrez si sa traiesc ceva nou. Cred ca actiunea asta ii poate ajuta pe oameni sufleteste. Sper sa-i facem pe cei care merg pe strada incruntati sa zâmbeasca macar pentru câteva clipe”, a declarat Violeta Tanase, in vârsta de 16 ani. „Am aflat de campanie de la o cunostinta. Mi s-a parut o ocazie interesanta sa-mi fac prieteni noi. Vom incerca sa le aratam oamenilor ca ne pasa si ca toti ne putem exprima mai mult sentimentele”, a spus Alexandra Ghinga, de 14 ani. „Am vazut un articol pe net despre campania de imbratisari gratuite si am decis sa particip si eu. Nu stiu cine a decis ca actiunea sa aiba loc imediat dupa alegeri, dar «imbratisarile gratuite» ar trebui sa reprezinte o lectie si pentru politicieni”, a declarat Clara Zaharia, de 18 ani.
Alin LEANCA

Comentarii

  1. da dada …

  2. bine ca luati orice de la americani
    puteati fi putini originali dar traim intr-o tara unde se copie absolut orice

  3. Dupa multi ani… consider acest articol un articol normal:)
    Bravo copiilor pt aceste initiative, dak am face la fel si in ce priveste campaniile de colectare a deseurilor, a grupurilor de pasionati de orice(nu numai blogistii:), vom trai intro lume mai buna.
    Sunt multe de facut, mai lasati televizorul!
    So, everybody get to work, we have to make a better world!

    ps:ce carcoteala ieftina pot avea unii oameni:P

  4. draga anonymous.. iti spun ca nu am vrut sa copiem.. si tipul nici macar nu era american daca ai citit bine articolul.e o campanie frumoasa care, sa stii ca chiar a facut lumea sa zambeasca.. chiar si cei mai sceptici au zambit intr-un final

  5. eu propun sa mergem la impaduriri la campania pusa la cale de Sorin Ovidiu Vantu din spatele Realitatii tv, ca prea ne-a luat de prosti cu chestia asta verde, care a inceput sa puta a toxina FNI sta. IN plus, poate prindem si vreo blonda buna si o imbatisam prin vreun boschet, ca de, oameni suntem si prezervative se gasesc.

Adauga un comentariu

*