Circ „portocaliu” in Consiliul Local

sedinta-cl-1.jpgSedinta de ieri a Consiliului Local Bacau s-a inscris, in linii mari, in banalitatea precedentelor ocazii oficiale in care s-au reunit alesii municipali. Cu mici interventii (ne referim aici la cele pertinente, la obiect), consilierii locali au votat favorabil aproape in totalitate cele peste treizeci de priecte de hotarâre aflate pe ordinea de zi.

Pe dinafara

Primul care s-a dovedit – din nou – a fi in afara (a limbii române – si de aceasta data) a fost secretarul Ovidiu Popovici. Având in vedere ca liberalul Vasilica Hârtescu a intârziat câteva minute, Popovici a anuntat ca sedinta poate incepe, intrucât, chiar daca nu sunt 23 de consilieri, sunt suficiente si cele 22 de voturi (a pronuntat „douazeci si doi de voturi” si nu douazeci si doua, cum era firesc).
Alt „personaj” care s-a nimerit „aiurea” a fost seful Directiei de Drumuri Publice Bacau, Florin Mateuta. Acesta a fost certat de primarul Romeo Stavarache pentru ca nu s-a conformat si angajatii din subordinea sa nu au instalat semafoare intermitente pentru fluidizarea circulatiei rutiere in fiecare intersectie pentru cirectia „la dreapta”. „Ti-am spus sa le pui de acum doi ani si trebuie sa te conformezi. Nu mai accept nicio scuza, nicio motivatie”, i s-a adresat primarul lui Mateuta ca urmare a interventiei unui consilier care a cerut semafoare la intersectia strazilor Banca Nationala cu Bacovia si cea de la Hotel Decebal.
Consilierul Mircea Fechet a retras, argumentat, de pe ordinea de zi un proiect al carui initiator era.
Tot la capitolul „afara” era si Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic, insa nu din vina sa, ba dimpotriva. La interventia consilierului liberal Ilie Birzu (urmare a sugestiei colegului nostru Stefan Olteanu), Stan a fost propus (si votat in unanimitate) pentru a fi premiat cu 1.000 de lei pentru merite deosebite in anul scolar 2007-2008.

Dispute pe parcari

Rutina desfasurarii sedintei ordinare a Consiliului Local a lunii noiembrie a fost intrerupta de un consilier democrat-liberal. Ioan Chiriac a venit cu propunerea ca parcarile de la Piata Centrala si Piata Sud sa fie prevazute cu aparatura de auto-taxare si sa aiba intrare si iesire separate, pentru a nu se mai crea ambuteiaje. Primarul Stavarache l-a informat pe Chiriac asupra faptului ca deja este prevazut acest aspect pentru anul 2009, in timp ce George Bogatu, consilier PSD a completat ca trebuie luata in calcul ideea unei parcari supraetajate. „Un arhitect competent cum este domnul Cortez (n.red. – Silvian Cortez, arhitectul sef al municipiului Bacau) ar putea gasi o solutie in acest sens”, a argumentat, jumatate in serios, jumatate ironic, alesul social-democrat.

Indisciplina, sanctionata

La un moment dat, mai exact la punctul nr. 28 de pe ordinea de zi, aceluiasi pedelist, Ioan Chiriac, i s-a parut ceva in neregula vizavi de aprobarea acestui proiect de hotarâre care facea referire la ridicarea unei cladiri PA3 fara solicitare de parcare, chiar la intersectia strazilor Mioritei cu Logofat Tautu. A fost linistit imediat de primarul Stavarache, care i-a comunicat ca nu a facut parte din comisia care s-a ocupat de verificare legalitatii acestei constructii si nu a avut nicio implicare in acest proiect. Cum unii dintre colegii din consiliu nu au fost de acord cu interventia si cu argumentele aduse de Chiriac, au inceput sa vocifereze si sa se contrazica intre ei. Au fost insa opriti de câtiva consilieri PSD care le-au solicitat sa pastreze ironiile si certurile pentru dupa sedinta. „Nu este posibil sa ne certam si nu as fi fost de acord cu asa ceva chiar daca presa nu ar fi fost de fata. Nu sunt de acord ca, pe banii oamenilor, unii dintre consilieri sa faca glume pe seama colegilor lor sau sa se contrazica de la lucruri marunte, lipsite de importanta si care, mai mult, nici macar nu au legatura cu sedinta de Consiliu Local”, ne-a declarat la finalul intâlnirii Dorian Pocovnicu, consilier local PSD.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. Acest,, domn „PD-L-ist Chiriac ar trebui sa se ocupe mai mult de parcarile aeriene pt ca e cu capul in nori de mult timp si asa a ramas…Nu aduce vorba si de fraudele pe care le face cu ajutorul ciorii pe care si-a adus-o(a se citi concubina) in casa facuta din salariul,, cinstit” pe care il castiga taind frunze la caini?Ce-ar fi sa se ocupe de vacile din dotare si sa lase pe altii mai competenti sa-si dea cu parerea?

  2. COMENTARIILE DE MAI SUS SUNT FACUTE DE FOSTA LUI „AMICA” , IAR MOTIVELE SUNT USOR DE BANUIT……….RAUTATEA……….

Adauga un comentariu

*