Gabriel Vlase, in pole position

colegiu-10-gabi-vlase.jpgColegiul nr. 10 pentru Camera Deputatilor are in componenta comunele Cleja, Faraoani, Racaciuni, Urechesti, Cotofanesti, Caiuti, Gaiceana, Parava, Orbeni, Valea Seaca, Sascut, Pincesti, Huruiesti, Tatarasti si Corbasca. Pentru acest colegiu vor candida Gabriel Vlase (PSD), Doina Melinte (PD-L), Cristian Cojocaru (PNL), Costel Asofiei (PNG-CD), Dumitru Toma (PRM), Felicia Sarca (UDMR) si Ciprian Gherghescu (PPPS).

Actual deputat si fost subprefect de Bacau, Gabriel Vlase este candidatul Partidului Social Democrat in Colegiul nr. 10. Activitatea parlamentara bogata il recomanda pe Vlase drept un candidat cu un cuvânt greu de spus in acest colegiu, in detrimentul rivalilor sai care, cu exceptia pedelistei Doina Melinte (cunoscuta pentru performatele sportive si mai putin pentru cele politice) sunt cvasi-necunoscuti. Gabriel Vlase face parte din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si este vicepresedintele Comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informatii Externe. In dreptul sau, ca activitate in Parlamentul României, figureaza sase luari de cuvânt in plen, are nu mai putin de 19 propuneri legislative initiate si peste 50 de intrebari si interpelari. A depus zece motiuni. Gabriel Vlase este recunoscut, atât in rândul primarilor PSD, dar si al celor apartinând altor formatiuni politice, drept un bacauan care nu refuza pe nimeni si, tocmai de aceea, edilii apeleaza la el ori de câte ori bugetul statului nu-i poate ajuta in realizarea unor obiective pe plan local. Cea mai recenta actiune caritabila, „facuta nu sa ies in fata, ci pentru sufletul meu”, dupa cum s-a exprimat deputatul PSD, a fost amenajarea unei fântâni in curtea scolii de la Racaciuni. Desi primarul acestei comune este liberal, acesta a apelat la ajutorul lui Vlase si pentru ridicarea unui monument comemorativ pentru eroii bacauani care s-au jertfit in timpul primului razboi mondial. „Considerati ca s-a rezolvat deja, troita e deja la mine, doar sa stabiliti locatia”, i-a spus Gabriel Vlase primarului comunei Racaciuni in urma cu numai câteva zile.

Cursa electorala nu are nicio legatura cu gardurile

Lansata cu surle si trâmbite, candidatura Doinei Melinte din partea PDL nu a facut altceva decât sa o emotioneze pe fost campioana de atletism a Bacaului. Desi a avut discursul deja pregatit pe hârtie, Melinte s-a fâstâcit in repetate rânduri pentru ca, in final, sa faca o gafa care ii tradeaza, poate, simpatiile politice. Aceasta s-a adresat bacauanilor spunându-le sa fie alaturi de ea si de… PSD in cursa pentru Parlamentul României. Aparut de nicaieri, Cristian Cojocaru este candidatul PNL Bacau pentru Camera Deputatilor in Colegiul nr. 10. In prezent, Cojocaru este consilier municipal in Bacau. Ceilalti candidati din acest colegiu sunt: Costel Asofiei, vicepresedintele PNG-CD Bacau, Dumitru Toma, care, la alegerile din vara a obtinut 3,45% ca si candidat la functia de primar al comunei Lipova din partea PRM, Felicia Sarca, fost aspirant la Primaria Racaciuni (0,99% din optiunile electoratului) si Ciprian Gherghescu (PPPS), detinator de pagina personala pe „www.myspace.com”.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. si Stavarache a aparut de….nicaieri in 2004 si a castigat Primaria Bacau…

  2. Gigel, Bine spus!

    Incidental eu candides pe acelasi colegiu cu Gabi Vlase, om pe care eu il admir si ma uit cu mandrie la el pentru ca tatal lui Petrica Vlase, directorul Ansamblului folcloric „Busuicul” din Bacau, m-a sfatuit pe mine cel mai bine sa-mi continui studiile dupa absolvirea liceului. Eu atunci eram dansator al Ansamblului Folcloric „Busuiocul” care apartine de Centrului Judetean de Cultura din Bacau.

    Atunci mi l-a dat drept exemplu pe Gabi cum ca asa l-a sfatuit si pe el; si, intradevar, eu acum sunt recunoscator pentru indrumarea asta inteleapta pe care-am primit-o si o apreciez.

    Succes,

    Ciprian Gherghescu

    0749.86.26.19
    http://www.CiprianGherghescu.com

Adauga un comentariu

*