Mardare, prima sansa

colegiul-3-senat.jpgColegiul nr. 3 pentru Senaturl României cuprinde orasele Târgu Ocna si Slanic Moldova precum si comunele Stefan cel Mare, Buciumi, Manastirea Casin, Casin, Oituz, Bogdanesti, Pârgaresti, Târgu Trotus, Bârsanesti, Dofteana, Huruiesti, Tatarasti, Corbasca, Sascut, Pâncesti, Valea Seaca, Orbeni, Parava, Cleja, Faraoani, Racaciuni, Urechesti, Cotofanesti, Caiuti si Gaiceana. Candidatii pentru acest colegiu sunt: Radu Catalin Mardare (PSD), Lucian Ciubotariu (PNL), Toader Balcanu (PD-L), Coca Dumitrascu (PNG-CD), Gheorghe Costea (PRM), Costica Huian (PPPS) si Pavel Benchea (UDMR). De departe cel mai cunoscut candidat din Colegiul pentru Senat cu nr. 3 este social democratul Radu Catalin Mardare. Fost prefect de Bacau in mandatul 2000-2004 si senator din partea Patidului Social Democrat in mandatul care tocmai se incheie, Mardare isi pune sperantele in notorietatea pe care a acumulat-o de-a lungul anilor, la fel ca si in experienta de care beneficiaza. Radu Catalin Mardare este realist si, sub nicio forma, nu isi subestimeaza adversarii. Insa campania pe care a demarat-o a fost conceputa de asa natura incât sa nu lase prea multe sanse contracandidatilor politici. Prin actiunile pe care le intreprinde in Colegiul nr. 3 si nu numai, Mardare si-a propus sa vina in sprijinul cetatenilor, sa le asculte doleantele si, in limita posibilitatilor, sa le rezolve in cel mai scurt timp.
Lucian Ciubotariu, candidatul Partidului National Liberal in acest colegiu, este in prezent consilier municipal in Bacau. De numele lui Ciubotariu – un nume destul de controversat – se leaga o serie de scandaluri, atât cu caracter intern (a se zvoneste ca, alaturi de alti câtiva oameni de incredere, a contribuit la multe schimbari prin care a trecut PNL Bacau in ultimii ani), cât si neintelegeri, conflicte externe, in special cu fosti componenti ai PNL, actualmente inregimentati mai ales in PD-L.
Toader Balcanu este candidatul in Colegiul uninominal nr. 3 din partea Partidului Democrat-Liberal Bacau. Nou-intrat in politica (PD-L este primul partid in rândul caruia activeaza), Balcanu este presedintele „Proforest”, patronatul forestier din Bacau, liderul sucursalei Bacau al ASFOR (Asociatia Forestiera din România), unde este si membru in consiliul director.
Coca Dumitrascu va candida in Colegiul nr. 3 din partea Partidului Noua Generatie – Crestin Democrat, in timp ce Partidul România Mare l-a desemnat drept candidat pe Gheorghe Costea. Partidul Popular si al Protectiei Sociale il are ca reprezentant in Colegiul nr. 3 pe Costica Huian, iar Pavel Benchea, presedintele organizatiei Bacau a UDMR si fost candidat la Primaria comunei Cleja, va candida din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.
Razvan SENDREA

Comentarii

  1. tare mi-e teama ca delicatetea lui Mardare nu se prea potriveste cu nesimtirea lui ciubotariu. Mardare este un om de caracter,un politician care nu prea se incadreaza in tiparul politicianului roman de azi, pe cand ciubotariu e total opusul sau.
    Sa speram ca banii pe care ii va arunca ciubotariu in campanie nu vor fi pusi in balanta cu cinstea si onestitatea lui Mardare.

  2. Dintre toti candidatii enumerat mai sus cu siguranta d-na Dumitrascu este cea care ar merita sa fie votata.
    Va rog sa enumerat de la PSD-PC un candidat onest si cinstit? acestia sun din tata-n fiu indoctrinai.

  3. Ce to ii trageti cu Mardare , ca si asa nu a facut nimic cat a fost Parlamentar pentru Bacaoani, si nici nu o sa faca, doar pentru el si pentru cei din jurul lui.

  4. @nelu: voiai sa faca ceva pentru tine in mod special?
    verifica-i activitatea si o sa vezi!

  5. castigatorul trebuie sa mai reziste ,cel putin 4 ani, dpdv fizic daca nu si psihic, ceea ce nu cred ca unii din candidatii enumerati mai sus pot, …….stiti dv. care……

  6. si mai lasati textele cu delicatetea ca nu e concurs de miss , sant alegeri!

  7. lucian ciubotariu parlamentar??!?! asta ar intrece toate aberatiile!!!!!!!!!!

  8. ma uit acum,dupa mult timp trecut de la alegerile parlamentare din 2008 si inca n-am auzit nimic din ceea ce Mardare ar fi trebuit sa faca pentru alegatorii lui.Absolut nimic ! de aceea cred ca ar fi fost infinit mai bun un alt candidat si ca sa nu-mi ascund preferinta,o spun clar -Lucian Ciubotariu !…. asta parca are ceva energie in el nu e cu bateriile terminate ca Mardare. La fel nu pot sa nu spun ca Pricope Cornel ar fi fost solutia mult mai morala si mai eficienta decat vesnicul si controversatul Hrebenciuc….

Adauga un comentariu

*