Life Print va imprima buletinele de vot pentru judetul Bacau

Comisia pentru licitatii din cadrul Prefecturii Bacau a reusit, in cele din urma, sa ia o decizie in ceea ce priveste desemnarea tipografiei care va imprima buletinele de vot pentru judetul Bacau pentru alegerile parlamentare din data de 30 noiembrie 2008. Subprefectul Gheorghe Hura, cel care s-a ocupat indeaproape de supervizarea bunei desfasurari a procedurilor tehnico-legale, ne-a declarat ca, „abia in cursul serii de marti s-a putut ajunge la o decizie. Negocierile au fost destul de aprinse si, intr-un final, am ajuns la un numitor comun. S-a decis ca tipografia care se va ocupa la aceste alegeri de imprimarea buletinelor de vot va fi Life Print”, a mai precizat Gheorghe Hura.

Pret bun, in urma negocierilor

Plafonul maxim pe care Prefectura Bacau l-ar fi putut aloca pentru imprimarea buletinelor de vot era de 75.000 de euro. Totusi, in urma deschiderii ofertelor, tipografia Inter Print s-a descalificat singura, dupa cum s-a exprimat subprefectul, intrucât oferta celor de aici depasea din start plafonul maxim alocat. Au ramas in competitie, ambele cu sanse relativ egale, o tipografie din Botosani si bacauanii de la Life Print. Insa, in urma efectuarii unui control tehnic la sediul din Botosani, firma respectiva nu s-a incadrat in parametrii de calitate necesari si, dupa o noua runda de negocieri cu Life Print, Prefectura Bacau a desemnat-o câstigatoare. Suma care va fi incasata de Life Print va fi de 64.000 de euro, pret fara TVA.

Asociere cu Letea?

Trebuie facuta precizarea ca Life Print se poate asocia, conform prevederilor legale, cu orice alt agent economic care ar putea, in eventualitatea in care nu fac fata, sa-i ajute la imprimarea buletinelor de vot. Exista voci care sustin ca Life s-ar putea asocia chiar cu SC Letea, la fel cum ar fi facut-o si la campania pentru alegerile locale din vara când, insa, a pierdut in fata celor de la Inter Print. Reprezentantii Prefecturii Bacau nu au putut oferi ieri niciun fel de informatii in aceasta directie, intrucât „cei care vor da socoteala pentru calitatea si respectarea programului sunt reprezentantii Life Print si nu intra in atributiunile noastre sa decidem cu cine se asociaza”, dupa cum ne-a informat Gheorghe Hura, subprefectul Bacaului.
Razvan SENDREA

Adauga un comentariu

*