Colegiu echilibrat, fara nume „grele”

Endre Bereczki este candidatul pe care Partidul Social Democrat l-a desemnat pentru colegiul uninominal nr. 6 dupa ce, in mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Bacau pe colegiul nr. 4. In perioada cât a fost in Parlamentul României, Endre Bereczki a facut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale precum si din comisia pentru tehnologia informatiilor si comunicatiilor. A „inregistrat” cinci luari de cuvânt in plen si a initiat trei propuneri legislative. A fost membru in trei comisii de mediere.
Valerian Vreme, candidatul Partidului Democrat-Liberal pare sa aiba un oarecare avantaj conferit de notorietatea pe care o are in municipiul Onesti in comunele din imprejurimi, insa aceasta notorietate nu are neaparat caracter pozitiv. Ultima „realizare” mareata a lui Vreme, conform unor zvonuri care circulau in Onesti in urma cu câteva luni, a fost jocul dublu pe care l-ar fi facut la alegerile locale când, desi ar fi trebuit sa lupte in alianta cot la cot pentru ca Ioan Aron Popa sa iasa primar, Vreme s-ar fi dat deoparte, in speranta ca va fi numit viceprimar, functie care i-a revenit, prin vot in prima sedinta a Consiliului Local Onesti, colegului sau de partid, Constantin Florian. In prezent, Valerian Vreme este consilier local in Onesti.
Tot consilier, judetean de aceasta data, este si Marius Danciu, candidatul Partidului National Liberal in colegiul nr. 6 pentru Camera Deputatilor. Avocat de profesie, Danciu face parte din aripa tânara a PNL Bacau si, conform unor surse neoficiale, face parte, impreuna cu alti câtiva tineri liberali, din grupul de interese al lui Lucian Ciubotaru, candidat, de asemenea pentru Parlament (la Senat), Ciubotaru fiind unul din apropiatii primarului Romeo Stavarache.
Vasile Turturica va incerca sa strânga „ceva” voturi pentru Partidul Noua Generatie Crestin Democrat, Nicu Hanganu, pentru Partidul România Mare, Balazs Barna este candidatul formatiunii Uniunea Democrata a Maghiarilor din România, in timp ce Partidul Popular si al Protectiei Sociale l-a desemnat pe Virgila Pâslaru.
Razvan SENDREA

Adauga un comentariu

*