Sinistratii fura ca in codru

sinistratii-fura-deschidere111.jpgConstructorii care ridica locuintele sinistratilor din Saucesti afirma ca, de ceva vreme, le dispar uneltele din santiere. „Mie imi lipsesc vreo 50 de ciocane. Tot cumpar si tot dispar. Nu stiu cui naiba ii tot trebuie atâtea”, s-a plâns unul dintre directorii de santier din Saucesti, care nu a vrut sa isi dezvaluie numele. El mai afirma ca au disparut cuie, sârma si scânduri. Acestia se plâng ca oamenii din sat nu pun si ei osul la treaba, cot la cot cu muncitorii. „E revoltator. Dupa ce mai dispar unelte si materiale de constructii, unii stau la cârciuma si beau. Ba, mai mult, am aflat ca s-au apucat sa vânda mâncarea primita. Pâinea, conservele sunt duse pe la magazine si vândute”, a spus un alt constructor.

Tun de 6.000 de lei in câteva minute

Calin Ursu, patronul uneia dintre firmele de constructie, zice ca i-au disparut, zilele trecute, un pickhammer si un flex. „Unul dintre maistri a venit la mine intr-o dimineata si mi-a zis ca au disparut sculele. Mi-am pus mâna in cap. Pe pickhammer dadusem 5.400 de lei, iar pe flex vreo 600 de lei. In total era exact cât iau eu pe constructia casei”, a afirmat Ursu. L-a luat rapid la intrebari pe proprietarul casei. „Omul s-a facut galben ca ceara. Habar nu avea despre ce este vorba. L-a dus gândul la nepotul lui, care mai vine pe aici”, a mai adaugat el.

Cu pickhammerul pe motoscuter

Dupa ce a fost sesizata Politia, tânarul a venit calare pe motoscuter, cu pickhammerul si flexul dupa el. „Cred ca daca nu intervenea politia, nu le aducea. Era un pusti. Cred ca nu avea nici 18 ani”, a spus Ursu. Acestea au fost ascunse intr-o garsoniera din Bacau si urmau sa fie vândute.

Prejudiciul a fost recuperat

Reprezentantii Politiei afirma ca nu s-a intocmit dosar penal, deoarece patronul firmei nu a mai facut plângere. „A fost recuperat prejudiciul si uneltele au fost inmânate proprietarului”, a declarat agent principal al Politiei din Saucesti, Eugen Stoica. (Olimpia FILIP)

Adauga un comentariu

*