Primaria Onesti ofera servicii mai bune pentru copiii de cresa

La initiativa primarului din Onesti, Emil Lemnaru, cresa din municipiu va avea inca 20 de locuri in plus si va beneficia de serviciile aduse de sase noi angajati.

Masura a fost luata ca urmare a solicitarilor venite din partea familiilor tinere din Onesti, care nu mai aveau unde sa-si trimita copiii, intrucât locurile existente la cresa fusesera ocupate. Conform precizarilor facute de primarul Emil Lemnaru, pâna in luna august 2008, s-au depus peste 100 de cereri pentru inscrierea la cresa a copiilor de pâna la trei ani, dar numarul de locuri existente era mult mai mic. Pentru a veni in sprijinul familiilor care au copii de pâna la trei ani, seful executivului onestean a propus ca, la cresa, sa se infiinteze o noua grupa de copii, cu 20 de locuri, astfel incât numarul total de paturi sa ajunga la 65. Totodata, primarul din Onesti a propus sa fie suplimentat si numarul de angajati, cu inca 6 posturi, “in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor sociale specializate, oferite de cresa pentru cresterea, ingrijirea si educarea timpurie a copiilor in vârsta de pâna la trei ani”, dupa cum a explicat edilul-sef din municipiu. Astfel, la cresa din Onesti vor mai fi angajati un asistent medical, trei infirmiere, un ingrijitor si un municitor necalificat pentru activitatea de la bucatarie. In total, numarul de angajati de la cresa va ajunge la 23, dintre care cei mai multi sunt infirmierele (noua), ingrijitoarele (trei) si asistentii medicali (doi). “Astfel, personalul din cresa va asigura, in conditii mai bune, servicii de ingrijire si supraveghere a copiilor in vârsta de pâna la trei ani, un program de educatie timpurie, adecvata vârstei, precum si nutritia, cu respectarea normelor legale in vigoare”, a precizat primarul Emil Lemnaru.

Servicii mai bune si la Directia de Asistenta Sociala

Proiectul initiat de seful executivului local, referitor la cresa, a fost aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local Onesti, cu votul tuturor consilierilor municipali. Tot la ultima sedinta s-a aprobat si modificarea organigramei pentru Directia de Asistenta Sociala Onesti, la care doua posturi de inspector treapta I A, pentru a caror ocupare se cer studii liceale, au fost transformate in functii de inspectori de specialitate de gradul I, pentru a caror ocupare se cer studii superioare. Transformarea a fost motivata de faptul ca ocupantii celor doua posturi au absolvit studiile superioare in iulie 2008 si au obtinut diploma de licenta. “Noua organigrama va asigura o mai buna implementare a managementului serviciilor publice de asistenta sociala, prin cresterea competentei si calitatii serviciilor oferite cetatenilor de catre institutia noastra”, a aratat primarul Emil Lemnaru, a carui initiativa a fost aprobata cu votul tuturor consilierilor locali. Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*