Traian Basescu despre un ministru: acest imbecil

Traian Basescu a revenit la vechiul sau ton acuzator si a lansat un atac nemaintalnit la adresa unui ministru din Guvernul Tariceanu. Aflat la Neptun, la reuniunea Consiliului Director al Asociatiei comunelor din Romania, seful statului a declarat ca la inundatii a constatat „atitudinea imbecila” a unui ministru, fara sa dea insa vreun nume.

Presedintele l-a criticat pe acest ministru pentru faptul ca, in timpul inundatiilor, a cerut primarilor sa vina la el, in timp ce fiecare dintre acestia se chinuiau sa isi ajute comunitatile.

„Am avut ocazia la aceste inundatii sa constat o atitudine imbecila a unui ministru. Era un judet acoperit de ape, ministrul se asezase intr-un comandament si spunea: „si acum sa vina primarii la mine”. Mi-am dat seama ca omul asta nu are nimic comun cu realitatea”, a spus presedintele Traian Basescu.

Sinistratii se stransesera in jurul primarilor care incercau sa ii ajute, iar „acest imbecil voia sa vina primarii la el cand casele picau una dupa alta”.

Intrebat la cine s-a referit, presedintele a refuzat sa dea nume. „S-ar putea sa aiba reactie, fara sa stie ca nu i-am dat numele”, a incheiat Basescu.

Ministrul la care a facut referire seful statului este cel mai probabil Cristian David, seful de la Interne, care s-a ocupat de toate comandamentele de urgenta din zonele inundate.

Acum cateva zile, presedintele Basescu a aparat Guvernul si autoritatile locale spunand ca s-a facut tot ce se putea pentru a-i ajuta pe sinistrati. Tot atunci, seful statului le-a cerut ziaristilor sa nu faca politica si „cu apa la genunchi”.

Inainte de a parasi lucrarile de la Neptun, seful statului s-a adresat si presei. „Rog presa…desi am o dunga albastra si una galbena (presedintele purta o camasa alba cu dungi, n.r.), nu are semnificatie de partid. Am vazut mari analisti care se uitau la tricoul cu care am fost la inundatii…ca ar fi semn ca nu stiu ce alianta fac. Dorinta mea e una singura, aceea de a fi presedinte al Romaniei. Nu stiu sa existe acest partid, dar va invit pe toti in el”, a spus el.

Adauga un comentariu

*