Tinar ucis de urs la Brasov

urs.jpgUn bărbat de 20 de ani din Braşov a fost găsit mort ieri dimineaţă, pe aleea de sub Tâmpa, după ce a fost sfâşiat de un urs. Tânărul a fost atacat de animal şi ucis chiar la marginea pădurii. Ursul l-a sfâşiat şi a săpat o groapă, iar vânătorii cred că l-ar fi îngropat, dacă nu s-ar fi speriat de ceva şi ar fi fugit.

Corpul bărbatului a fost găsit ieri dimineaţă de un braşovean care îşi plimba câinele în zonă.

Cadavrul se afla la marginea pădurii, cam la 500 de metri de centrul Braşovului. Vânătorii au căutat ursul ucigaş mai multe ore, dar nu au reuşit să dea de urma lui.

“Persoana a fost atacată pe liziera de pădure. În zona unde a fost găsită victima sunt urme de sânge şi se vede că ursul a târât cadavrul 5 – 6 metri în pădure încercând să-l îngroape. Nu a putut şi l-a lăsat acolo”, a declarat Flavius Bărbulescu, directorul Serviciului de Gestionare a Animalelor din cadrul Primăriei Braşov.

George Scripcaru, primarul Braşovului, a spus ieri că în pădurea de sub Tâmpa există 45 de urşi, în condiţiile în care specialiştii spun că ar fi loc pentru maximum 20 de exemplare.

Autorităţile din Braşov au sesizat de nenumărate ori Ministerul Mediului referitor la atacurile urşilor, dar instituţia nu a luat nici o măsură pe motiv că urşii sunt o specie protejată. Imediat după ce au ieşit din hibernare, urşii au şi coborât în Braşov.

În luna mai, mai multe exemplare au coborât la tomberoanele din Răcădău pentru a căuta mâncare. Tot în mai, o ursoaică şi puiul ei au coborât chiar în centrul oraşului, pe strada Castelului. Aici ursoaica a intrat într-o casă, a urcat până la etajul III şi chiar a ieşit pe acoperiş.

Vânătorii s-au chinuit mai bine de două ore să o captureze. Tot în aceeaşi lună mai mulţi urşi au fost văzuţi dimineaţa în intersecţia de lângă Spitalului Judeţean, iar unul dintre ei chiar a traversat regulamentar strada.
sursa: click

Adauga un comentariu

*