Camere video pentru monitorizare auto- Vitezomanii bacauani vor fi fotografiati in trafic

viteza-monitorizare.JPGGhinion pentru vitezomani. Politistii bacauani vor urmari conducatorii auto prin noul sistem de monitorizare video a traficului rutier. Obiectivul face parte din programul national „Stop accidentelor rutiere. Viata are prioritate!” Camera de supraveghere amplasata in localitatea Nicolae Balcescu a inregistrat in numai o saptamna 9500 de contraventii pentru depasirea limitei legale de viteza. Conform statisticilor, numarul de accidente a scazut simtitor in judetul Bacau fata de anul trecut.

Soferii vor fi trasi la raspundere daca vor circula cu viteza. Camera video inregistreaza automat autovehiculul, numarul de inmatriculare si viteza de deplasare. Masina va fi fotografiata din spate, pentru a fi respectata intimitatea persoanelor, iar aparatul va transmite datele catre dispeceratul situat in incinta Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. Politistii vor trimite o instiintare catre posesorul autovehiculului, care va fi obligat sa comunice datele persoanei care a condus in acel moment. In caz contrar, procesul verbal, pe care vor fi specificate tipul sanctiunii, incadrarea juridica si viteza, va ajunge la proprietar. In numai o saptamâna s-au inregistrat 396 de cazuri cu viteza de peste 100 de km/h. „Urmeaza sa fie instalate astfel de aparate in Sascut, Saucesti, Filipesti si Racaciuni si pe principalele strazi din municipiu unde se mai fac intreceri cu masinile. Aceasta metoda este si o atentionare pentru a fi respectate regulile de circulatie. Vom avea in continuare echipaje de politie”, a precizat cms. sef Stefan Alexa, comandantul Politiei Bacau.

Banii din amenzi se duc la primarie

Banii din plata amenzilor ajuns in contul Primariei Nicolae Balcescu si al firmei clujene Codec SPAT (Sistemul de Prevenire a Accidentelor din Trafic). „Este prima comuna unde au fost instalate, iar acest lucru nu poate decât sa ma bucure. Cu banii incasati din amenzi voi construi trotuare si daca se va putea voi realiza un post de politie nou. Toti banii se vor folosi pentru binele comunitatii”, a declarat Anton Siler, primarul comunei Nicolae Balcescu.

Soferii nu respecta regulile de circulatie

Numai in primele doua zile ale acestei saptamâni, poliţiştii din cadrul Compartimentului Drumuri Nationale si Europene au aplicat un numar de 82 de sanctiuni contraventionale pentru depasirea limitei legale de viteza. Pentru depasirea cu peste 10km/h au fost amendati 24 de conducatori auto, cu peste 20 de km/h mai putin cu 4, aproape 20 cu o depasire a vitezei de peste 30 de km/h si 5 soferi pentru o viteza mai mare cu 50 de km/h fata de limita legala.
A. E. COTFAS

Comentarii

  1. DACA TE DUCI SERVICIUL DE LA GALATI LA IASI SI MERGI CU 50KM/H PRIN LOCALITATI,CAT FACI DUS-INTORS?

  2. DE CE NU SCOATE E 85 IN AFARA LOCALITATILOR?

Adauga un comentariu

*