E-On Electrica a declarat razboi Bacalaureatului

bac.jpgMembrii comisiilor de Bacalaureat au fost pusi pe jar din cauza unei pene de curent electric. Acestia primisera deja acordul Ministerului de a folosi variantele de rezerva cu subiectele pentru proba scrisa. Reprezentantii E-On Electrica afirma ca nu este, de fapt, nimic grav si ca „se mai intâmpla!”

Ieri dimineata, la ora 7.00, alarma generala la Comisia judeteana de bacalaureat, al carei „stat major” se afla la Inspectoratul Scolar Judetean si la Palatul Copiilor. Asta deoarece la ora 6.50 a ramas fara curent electric o larga zona din municipiul Bacau, care includea, printre altele, sediul Inspectoratului Scolar Judetean (unde se afla tot centrul de comanda, la nivel judetean, a examenului de bacalaureat) si doua centre de examen, cele de la Colegiul National „Ferdinand I” si Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”. Cum nici pâna la ora 7.30 curentul nu revenise si era periclitata intreaga desfasurare a examenului de bacalaureat, Proba E, scris, inspectorul scolar general adjunct Cristian Ovidiu Merticaru, presedintele Comisiei judetene de bacalaureat, a luat legatura cu E-On Electrica, cerând explicatii si, mai ales, un termen fix la care avaria avea sa fie remediata. „Le-am spus ca pericliteaza desfasurarea probei de miercuri in tot judetul, nu numai in cele doua centre, ne-a informat Cristian Ovidiu Merticaru. I-am informat ca nu pot fi multiplicate subiectele si ca e taiata, practic, legatura cu toate centrele de examen, ramânând doar varianta telefonica. I-am intrebat la ce ora estimeaza ca vor rezolva problema. Mi s-a spus ca pâna la ora 8.00, cel mai târziu, vom avea din nou curent electric.
Dar curentul a revenit abia la ora 8.30, când noi deja pregatisem o varianta de avarie, cu subiecte de rezerva, conform metodologiei”.

E -ON Electrica: „De ce atâta tevatura?”

Chiar de la sediul Inspectoratului Scolar Judetean am sunat la E-On Electrica Moldova. Ne-a raspuns o doamna destul de amabila. M-am prezentat, nume, prenume, publicatia la care lucrez si motivul pentru care am contactat E-On Electrica. Doamna a strecurat brusc un fior de gheata in glas si ne-a dat legatura la Deranjamente. Acolo am nimerit un domn scortos (glasulAmanierele), care ne-a apostrofat din prima: „Nu inteleg de ce atâta tevatura pentru un caz deja rezolvat. Au fost probleme? N-au fost. A avut de suferit vreun elev? Din câte stiu eu, nu. Si la urma urmei a fost singura avarie in ultimele 48 de ore. Se mai intâmpla!”. I-am spus respectivului ca probleme au fost, de vreme ce Comisia judeteana de bacalaureat deja luase decizia subiectelor de rezerva in cazul in care avaria n-ar fi fost rezolvata pna la ora 9.00. Si i-am mai spus ca ultima lui fraza este o minciuna, de la cap la coada, deoarece chiar eu, interlocutorul lui, am fost nevoit sa stau in bezna, in locuinta mea de pe strada 9 Mai, de marti seara, ora 22,20, pâna miercuri dimineata, la ora 5,14, deci aproape sapte ore, desi la ora 23.30 mi se spusese,la telefon, ca „in cel mult o ora problema va fi rezolvata”. Respectivul mi-a inchis telefonul, iniante de a-l ruga sa-mi citeasca la telefon ce scrie pe ecusonul de la reverul hainei.

Stefan OLTEANU

Adauga un comentariu

*