Admiterea la licee, in cifre

Situatia la admiterea in unitatile liceale si in scolile de arte si meserii este pe cale de a fi definitivata. Inspectorul scolar Claudia Merticaru, purtator de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean, ne-a informat ca din totalul de 6563 de candidati au fost deja repartizati 6513 absolventi ai claselor a VIII-a, din care 4689 au fost declarati admisi la liceu si 1824 au fost declarati admisi la scolile de arte si meserii. Au ramas nerepartizati, deocamdata, 50 de candidati. Au ramas 1060 locuri libere la scolile de arte si meserii si 15 locuri libere la liceu (dintre care 6 la Grupul Scolar Agricol „J. M. Elias” Sascut si 9 locuri la Liceul cu program sportiv „Nadia Comaneci” Onesti).

In Top Ten la licee conduce CN „Gheorghe Vranceanu”

In topul mediilor de repartizare, pe primul loc se afla Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, cu 9,39 media de admitere pe liceu si 10.00 media maxima de admitere, urmat de Colegiul National „Vasile Alecsandri ” (cu 9.35 media de admitere pe liceu si 9.99 media maxima de admitere) si de Colegiul National „Ferdinand I”, cu 9.30 media de admitere pe liceu si 10.00 media maxima de admitere. Din judet, urmeaza Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti, cu 9.20 media de admitere pe liceu si 9.97 media maxima de admitere, urmat de Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti, cu 9.00 media de admitere pe liceu si 9.95 media maxima de admitere.

Moinestenii, din nou primii la SAM

La scolile de arte si meserii, pe primele trei locuri, in ordinea mediilor, se afla Colegiul Tehnic „Grigore Cobalcescu” Moinesti, cu 6.93 media notelor SAM si 7.87 media maxima de admitere la SAM, urmat de Colegiul Economic „Ion Ghica”, cu 6.75 media notelor SAM si 8.17 media maxima de admitere la SAM si de Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comanesti, cu 6.57 media notelor SAM si 7.85 media maxima de admitere la SAM. Ceva mai slabut a stat Scoala de Arte si Meserii Luizi Calugara, cu 6.02 media maxima de admitere la SAM. A ramas „corigenta” Scoala de Arte si Meserii Buhusi, cu 4.92 media maxima de admitere la SAM! Vom reveni. (St.O.)

Adauga un comentariu

*