Ziua de vot la Moinesti

Mai putin de jumatate dintre moinestenii cu drept de vot s-au prezentat la urne pâna la ora 18.00 a zilei de ieri. In municipiul Moinesti, din totalul de 20.633 de cetateni cu drept de vot, pâna la ora 10.00 s-au prezentat la urne 1523 adica 7,38 la suta. Pâna la ora 12.00 au votat 3265 alegatori, adica 15,82 la suta. Pâna la ora 18.00, prezenta la urne a fost de 39,2 la suta, mai exact 8117 de moinesteni.

Nereguli semnalate la sectiile de votare

La primele ore ale diminetii, candidatii PD-L care asistau la desfasurarea procesului electoral purtau în piept ecusoane cu specificatia „Candidat Consiliul Local”, lucru interzis conform Legii 67/2004. La sectia 9, in Lucacesti Sat, unul dintre alegatori a primit, din greseala, doua buletine de vot pentru alegerea membrilor Consiliului Local. Conform declaratiilor unui membru dintr-o comisie de votare, membrii unui partid au impartit la intrarea in sectiile din municipiu modele de buletine prin care li se indicau oamenilor pe ce pozitie sa puna stampila. La o alta sectie de votare, oamenii au fost trecuti pe niste liste, cu promisiunea ca vor participa la o tombola cu premii substantiale.

Au vrut sa voteze cu pasaportul

Câtiva moinesteni au intrat in sectii cu pasaportul sau carnetul de alegator. Acestora li s-a interzis sa puna stampila pe buletinele de vot. „O femeie a vrut sa-si exercite dreptul de vot si s-a prezentat cu pasaportul de turist. Altii au venit cu carnetele de alegatori. Din pacate, nu au putut vota”, a declarat Constantin Tofan, observator la sectia 2 din Moinesti.

Unora chiar le pasa

Un barbat s-a deplasat la sectia de votare pentru a-si alege viitorul primar desi era tintuit in cârje. Omul a fost sprijinit sa ajunga in cabina. Acesta a dorit sa puna stampila buletinul de vot din responsabilitate si din respect pentru viitorul moinestenilor. „De 5 ani sunt bolnav. Nu e vorba de un vot, dar nu am lipsit nici de la alegerile trecute. Nu lipsesc pentru ca imi pasa”, a spus Mircea F.
Observator de Bacau

Adauga un comentariu

*