Stanisesti – PD-L, acuzat ca imparte pomeni electorale

Mama unui candidat PD-L a fost acuzata ca a incercat sa influenteze cu bani electoratul de la sectia 4 sat Slobozia. Mai multi membri ai comisiei de votare din sectie sustin ca au primit amenintari de la persoane necunoscute, chiar in ajun de alegeri

Atmosfera a fost tensionata in prima parte a zilei de ieri la sectia de votare 4 Slobozia (comuna Stanisesti). Asta deoarece, pe de o parte, PD-L a fost acuzat ca incearca sa cumpere voturi, iar pe de alta parte, mai multi membri ai comisiei de votare au primit amenintari de la persoane necunoscute, chiar in noaptea dinaintea scrutinului.

Misterul batrânei „cu ilic verde”

Un membru al organizatiei PNL Stanisesti ne-a semnalat la amiaza ca un candidat local PD-L, Costica R., incearca sa influenteze cu bani, cu ajutorul mamei sale, optiunea politica a satenilor din Slobozia. „Am aflat telefonic ca femeia sta la o suta de metri de sectia 4 si ofera sume de bani alegatorilor pentru a le influenta votul. E o batrâna mica de statura, cu un ilic verde”, a explicat Cristi L. Ne-am deplasat la fata locului, dar nu am reusit s-o identificam pe batrâna. Am discutat insa cu niste localnici, care au confirmat ca „a stat o vreme pe aici. Ducea munca de lamurire cu lumea”. Am stat de vorba si cu presedintele comisiei de votare, Aurica Raileanu, care a declarat ca „doamna R. a venit, a votat si a plecat. Mai târziu, a venit seful de post sa intrebe de ea. Eu nu stiu mai mult, n-am iesit sa ma uit dupa ea”. L-am cautat si pe seful Politiei locale, Ioan Vitoreanu. „M-au sunat colegii de la Politia judeteana cu privire la sesizarea unui candidat PSD, conform careia cineva din sat da bani alegatorilor pentru a-i determina sa voteze un anume candidat. Am demarat o ancheta, dar sesizarea nu s-a confirmat. Am gasit-o pe doamna R., care a negat categoric ca ar fi facut asa ceva”, a declarat seful de post.

Amenintari la adresa comisiei de votare

Potrivit spuselor presedintei sectiei, mai multi membri ai comisiei de votare au primit, chiar inainte de alegeri, amenintari telefonice, cu numar ascuns, de la persoane necunoscute. „Cei care ne-au amenintat au intrebat de ce ne-am bagat in asta (coordonarea procesului de votare, n.red.) si ne-au acuzat ca facem jocurile unora dintre candidati. Eu personal am fost la un pas sa renunt la functia de presedinte al comisiei”, a declarat Aurica Raileanu.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*