Dealu Morii – Vot in grup marca PD-L

Mai multi simpatizanti PD-L au fost evacuati din sectia de votare 1 Dealu Morii dupa ce au intrat in mod repetat in cabinele de vot impreuna cu diversi pensionari.

Sectia de votare 1 Dealu Morii a fost ieri scena unui scandal stârnit de mai multi simpatizanti PD-L care au intrat in mod repetat in cabinele de vot impreuna cu diversi pensionari pe care afirmau ca-i ajuta sa voteze.
Ironia sortii, situatia ne-a fost semnalata chiar de un consilier PD-L. Imediat ce am sosit in comuna, Cornel Suvac, inconjurat de un grup revoltat de localnici – aproape toti imbracati in tricouri portocalii (unele cu insemnele partidului), a acuzat comisia de votare ca nu a permis unei batrâne care nu stie carte sa voteze cu ajutorul fiului ei. Ne-am deplasat la sectia 1, unde atât conducerea comisiei, cât si observatorul din partea asociatiei Pro Democratia Bacau ne-au explicat problema din spatele refuzului comisiei. „Ne-am confruntat de dimineata cu o serie de incidente. Mai exact, trei-patru persoane au intrat de mai multe ori in cabine sub pretextul ca ajuta diversi batrâni care nu se pot descurca sa voteze singuri. Am refuzat cererea acelei femei deoarece fiul ei intrase deja de prea multe ori cu alte persoane la vot”, a declarat presedintele comisiei, Toma Vasilache. Spusele sale au fost confirmate de observatorul Pro Democratia Ana Maria Coca, de la care am mai aflat ca „fiul femeii refuzate de comisie era imbracat in portocaliu”, ca „a venit Politia si l-a dat afara pe el si pe inca un barbat care facea la fel” si ca „persoanele care nu reuseau sa voteze singure si-au ales alte ajutoare”. Consilierul Suvac ne-a urmarit tot timpul si s-a comportat ostil când l-am intrebat de ce toate tricourile grupului in care l-am gasit erau portocalii.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*