Activisti PD-L, ziaristi peste noapte

moinesti.jpgOamenii candidatului Petre Balan la functia de consilier judetean au devenit peste noapte ziaristi ai cotidianului Monitorul de Bacau. Acestia au filmat aproape continuu in sectiile de votare din municipiul Moinesti. Presedintii sectiilor le-au permis presupusilor redactori sau fotoreporteri sa filmeze, intrucât aveau acreditare emisa de Biroul Electoral Judetean (BEJ). „Sunt dementi, cretini! E problema lor si ei si-o rezolva”, a declarat Alexandru Herman, redactor sef al ziarului Monitorul de Bacau.

Aproximativ 20 de persoane din lista celor acreditati de BEJ la cotidianul Monitorul de Bacau sunt rude ale candidatului Petre Balan sau membri PD-L. „Cei de pe lista au contracte de colaborare de acum o saptamâna. Nu aveam oameni pe Moinesti si i-am trimis sa asiste in caz de se intâmpla ceva. Nu stiu nici eu ce i-a apucat cu filmatul. Ce-mi trebuie mie filmat? Sunt dementi, cretini! E problema lor si ei si-o rezolva”, a declarat Alexandru Herman, redactor sef al ziarului Monitorul de Bacau. Moinestenii veniti la vot sustin ca una dintre persoane este membra PD-L. „Tipul este suta la suta membru PD-L in Moinesti. L-am vazut de multe ori pe la partid”, a declarat Nicu, un alegator. „Nu lucreaza la niciun ziar, e angajat ca muncitor aici, in oras. Nu inteleg de ce ne filmeaza”, a spus un alt votant.

„Fotoreporteri” transformati in cameramani

Membrii PD-L, deveniti peste noapte ziarisi, au filmat in sectiile de votare din Moinesti, desi profesiile de pe lista cu persoanele acreditate erau acelea de fotoreporteri. Sesizata cu privire la acest lucru, presedintele sectiei 1 l-a luat la intrebari pe Silviu Albu, unul dintre „fotoreporterii” de la Monitorul de Bacau. „Am acreditare, pot sa fac ce vreau. Poate transform filmul in poze. Care e problema?”, a raspuns acesta.

„Ziaristii” nu-si cunosc seful

Silviu Albu s-a aflat, ieri, la sectiile de votare 1 si 2, in incinta Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moinesti. Reporterii cotidianului nostru i-au cerut tânarului numarul de telefon al lui Alexandru Herman, redactorul sef al ziarului Monitorul de Bacau, pentru a verifica daca intr-adevar acesta este angajat. „Nu il am. Cere-l de la cineva din primarie sau de la partid”, a raspuns Silviu Albu.

Cumnatul lui Balan a facut-o pe fotograful

Un alt „ziarist” sau de la Monitorul s-a aflat la sectia 6 din Moinesti. Numai ca cei care il cunosc sustin ca acesta este cumnatul lui Petre Balan. „Florin Mocanasu este cumnat cu Balan. Nevasta lui este sora cu cea a candidatului la functia de consilier judetean PD-L. A venit si cu o seara in urma si a vrut sa faca fotografii, dar nu i-am dat voie. Astazi (n.r., ieri) a filmat toata ziua pentru ca are acreditare din partea unui ziar de la Bacau”, a declarat un observator. Pe lista cu ziaristi de la Monitorul de Bacau se afla si fiul unui angajat al firmei de autocare a aceluiasi Petre Balan. Este vorba despre George Bogdan Ghinet, fiul directorul executiv.

Balan: „Care este problema?!”

Contactat telefonic, candidatul PD-L a afirmat ca persoanele acreditate de BEJ au fost instruite sa filmeze pentru a sesiza eventualele nereguli de la sectiile de votare din Moinesti. „Nu stiu despre ce este vorba. Nu stiu daca lucreaza la ziar si nici nu ma intereseaza. Cei care sunt pe lista au fost instruiti sa filmeze in caz de se intâmpla ceva. Nu inteleg care este problema! Nu inteleg ce fac ei rau prin asta”, a declarat Petre Balan, candidat la functia de consilier judetean.
(Observator de Bacau)

Comentarii

  1. nicolae a zis:

    reporter premiat al ziarului observatorul bacau face potlogarii imobiliare cu complicitatea oficiului de cadastru din bacau

Adauga un comentariu

*