Mamica batuta mar de sotul beat si gelos

O tânara din comuna Buhoci a ajuns ieri in stare critica la Spitalul Judetean, dupa ce a fost snopita in bataie de sotul ei. Agresorul, care nu se afla la prima abatere de acest fel, s-a ales cu dosar penal n cei patru copii ai familiei ramân deocamdata in grija bunicii paterne

O fapta de o cruzime iesita din comun a cutremurat ieri dimineata comunitatea din Buhoci РBacau. Dupa ce un satean milos a sunat la numarul unic de urgenta 112, ambulanta a transportat la Spitalul Judetean o t̢nara aflata in stare critica deoarece fusese pur si simplu calcata in picioare de sotul ei.
La ora 9:30, Cristina Miron, in vârsta de 32 de ani, mama a patru copii, zacea aproape inconstienta, gemând de durere, pe o targa la Urgente. „A baut toata noaptea si m-a batut cu pumnii si picioarele, pe motiv ca traiesc cu altul”, abia a apucat sa ne sopteasca. „Pacienta prezinta soc traumatic, soc hemoragic, abdomen acut, ruptura de splina. Ea va fi introdusa imediat in operatie”, a declarat medicul Liliana Petrescu.

„N-o bat eu, o bate Dumnezeu”
La ora 10, o echipa mass-media a descins la fata locului. Am trecut insa mai intâi pe la postul local de politie. „Am inceput deja cercetarile in acest caz. Lui Vasile Miron i s-a intocmit dosar penal, mersul anchetei depinzând si de decizia victimei de a depune plângere sau nu. Agresorul nu se afla la prima abatere de acest fel. Ultima oara si-a batut sotia chiar de Paste, dar n-a patit nimic deoarece femeia si-a retras declaratia”, a precizat agentul sef Gica Caleap. Insotiti de acesta, ne-am deplasat spre locuinta sotilor Miron. Pe drum, am aflat de la sateni ca tânarul a fugit de acasa si s-a refugiat la mama lui. Localnicii s-au aratat socati de violenta de care a dat dovada Vasile Miron si au descris-o pe sotia sa ca fiind „o fata cuminte, simtita, muncitoare, care n-a pus niciodata gura pe alcool”. La vederea jurnalistilor, Vasile s-a refugiat in casa, cu injuraturile de rigoare. Parea sa nu mai fie ametit, totusi era deosebit de ostil. Nu a iesit nici macar la chemarea politistului. Cu lacrimi in ochi, mama lui ne-a spus ca „mi se rupe inima de biata fata, ca mult bine mi-a facut, insa nu stiu care-i treaba intre ei si nu ma pot baga in casa lor”. Câteva minute mai târziu, Vasile a incercat sa paraseasca hoteste locul. Urmarit de ziaristi si intrebat in mod repetat de ce si-a batut in asa hal partenera, se oprea din când in când din mers pentru a arunca injurii. Printre ele, a afirmat ca „n-o bat eu, o bate Dumnezeu” si ca „sa spuna ea unde a fost vreme de doua saptamâni, lasa ca stiu eu ca are pe altul”. Nu avea in ochi sau in atitudine nici o urma de remuscare, mai degraba parea gata sa ne ia la bataie si pe noi.

Copiii ramân la bunici
Sesizata in legatura cu situatia din familia Miron, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a demarat o ancheta. „Conform celor comunicate de autoritatile locale, copiii sunt in siguranta la bunica paterna. Pentru moment nu se impune o interventie a noastra, insa cazul ramâne sub monitorizare, fiind vorba de violenta domestica”, a declarat purtatorul de cuvânt DGASPC Alina Iftode.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*