Tacaniti in instanta

Unele dintre sesizarile adresate de bacauani instantelor de judecata tin mai degraba de domeniul psihiatriei. Traumatizati psihic de evenimente nefaste din destinele lor, impinsi de disperare sau de pura nebunie, autorii acestora prezinta magistratilor cereri care de care mai absurde, cea mai frecventa vizând obtinerea de la cei pe care-i acuza a unor sume astronomice, adesea exprimate in euro.

A chemat la bara toate statele UE

O salariata a Curtii de Apel Bacau s-a adresat presedintelui acestei instante cu o cerere prin care a chemat in judecata toate statele comunitatii europene, plus Consiliul Europei, Parlamentul Europei, Comisia Europeana si Parlamentul României. S.D. a aratat ca „România m-a supus continuu si constant la diverse acte de discriminare”, ca „fondurile bugetare au fost repartizate fara a se tine cont de vointa mea”, ca „reprezentantii politici pe care i-am ales, in majoritatea lor, si-au incalcat promisiunile electorale si au incalcat legea”, ca „toate structurile politice, guvernamentale, institutionale si juridice din România sunt grav afectate de coruptie, nepotism, incompetenta, imoralitate, ineficienta, diletantism si iresponsabilitate”, ca „nici o institutie nu a luat pâna acum o masura categorica de stopare a abuzurilor si discriminarii practicate impotriva mea de catre prepusi ai statului” si ca „existenta copilului meu minor este pusa in pericol de faptele statului român”. Ea a cerut instantei sa oblige institutiile sa-i solutioneze toate cererile, sa o scuteasca de orice taxe de judecata „deoarece angajatorul nu mi-a mai platit de câteva luni salariul” si sa comunice Parlamentului European „cererea mea expresa de activare a clauzei de salvgardare fata de România”. A rugat de asemenea statele europene sa-i asigure pe cheltuiala lor câte un avocat, iar institutiile europene – sa o sprijine financiar. Daunele morale totale pe care le-a pretins se ridicau la 115 milioane de euro.

„Infractiuni de nazism in sclavagism”

Intr-o sesizare depusa la Judecatoria Bacau, B.M. a acuzat statul român ca i-ar fi furat „lucrari si informatii de mare complexitate, prin infractiuni de nazism in sclavagism”, adaugând ca ea si copiii ei au cazut victime unor „violuri, tâlharii, scoaterea maselelor la copii si punerea copiilor la munci sclavagiste in mod fortat si gratuit”, fapte comise, pasamite, tot de stat. Datoriile pe care femeia sustinea ca le-ar avea statul la ea, le-a evaluat la peste doua miliarde de dolari. Reclamanta a cerut instantei plata sumei mentionate, eliberarea copiilor sai din orfelinat si dreptul de a parasi tara impreuna cu ei. O alta sesizare semnata B.M. pretindea, de la câteva persoane fizice, aflate cu ea intr-un litigiu imobiliar, suma totala de 600 milioane de euro.

Obsedat de instante

Alte cereri depuse la Judecatorie dezvaluie adevarate obsesii sau dorinta semnatarilor de a-si descarca amarul privind activitatea unei institutii.
Potrivit spuselor judecatoarei Maria Oborocianu, „D.C. este pur si simplu obsedat de activitatea noastra si de intrebarea „de ce” (care apare de zeci de ori in numeroasele lui sesizari). T.O., suparata foc pe reprezentantii Prefecturii, i-a blestemat chiar si intr-o cerere lasata la noi”.
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*