Benzinarii oprite din cauza pompelor

Trei statii peco ale societatii bacauane Grizzly Petrol au fost de curând oprite temporar de inspectorii de munca din cauza pompelor de distributie, ce prezentau abateri de la legislatia privind sanatatea si securitatea muncii. Pe parcursul lunii trecute, reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) au mai dispus sistarea activitatii pentru nu mai putin de 147 de instalatii, majoritatea butelii cu gaz lichefiat cu termenul de garantie depasit si compresoare fara verificare ISCIR.

Munca la negru la unu din zece patroni

„23 din cei 232 angajatori locali controlati in aprilie pe partea de relatii de munca au fost depistati cu 29 de lucratori fara acte de incadrare. Alte amenzi pe relatii de munca au vizat neinregistrarea contractelor individuale de munca, nedepunerea in termen la noi a dovezilor de calcularea drepturilor salariale, nerespectarea normelor privind registrul electronic de evidenta salariatilor sau neindeplinirea masurilor dispuse de inspectori la un control anterior. Cuantumul total al amenzilor pe relatii de munca a fost de 80.500 lei”, a explicat inspectorul sef Haralambie Irimescu. Au primit amenzi mai mari firme precum Exmolem si Rusticom Construct (câte 3000 de lei) sau Di Fato (6000).
Mult mai mari au fost amenzile date de ITM in aceeasi perioada pe partea de protectia muncii. La un numar de 230 de angajatori verificati, s-au aplicat 27 de amenzi, in valoare totala de 230.000 de lei. „Am sanctionat nerealizarea masurilor dispuse, instruirea necorespunzatoare a salariatilor, lipsa controlului medical al acestora, neintocmirea planului de prevenire si protectie, folosirea de utilaje neadecvate, neorganizarea activitatii de protectia muncii”, a mai spus Irimescu. Au primit amenzi mari firme ca Lanet Prodimpex, Topaz, Tutu Company, Arbocom Impex si Silkanen (câte 8000 de lei) sau Top Side (10.000).
Alin LEANCA

Adauga un comentariu

*