Mititei cu viermi, marca Billa

Mici cu viermi. Asta au mâncat zilele trecute doi bacauani. Oamenii au achizitionat tava cu mici de la un cunoscut supermarket din municipiu, si-au chemat prietenii si s-au infruptat din bunatatile preparate la gratar.

Din pacate, au descoperit prea târziu ce continea carnea de mici. Acum se tem sa nu aiba probleme de sanatate. Desi au observat ceva ciudat în mici, au crezut ca este vorba de usturoi. Dupa câteva bucaturi oamenii au descoperit ca ingredientele se misca. „Am luat o gura si am zarit un vierme care se misca. Am analizat si celelalte bucati si am descoperit cu stupoare ca sunt pline de larve”, a spus Andreea Drâmba, una dintre consumatoare.
„Fac reclamatie la protectia consumatorilor”

Dupa ce au descoperit vietatile din mititei, bacauanilor li s-a facut rau. „Un barbat de 40 de ani si o tânara de 20 de ani au acuzat dureri abdominale difuze, senzatie de greata, varsaturia”, a declarat medicul Elena Lamasanu, sefa Unitatii de Primire Urgenta din cadrul Spitalului de Urgenta Judetean Bacau. Barbatul nu vrea sa-i lase pe cei de la supermarket-ul de la care au cumparat micii sa scape cu una cu doua. „Nu vreau bani, nu vreau absolut nimic. Fac reclamatie la protectia consumatorului pentru a nu se mai repeta astfel de intâmplari neplacute”, a spus Ionel Drâmba. Medicii de la spital au sfatuit oamenii sa mearga la Directia Sanitar-Veterinara pentru analize. „Probele prelevate sunt in laborator pentru analize. O echipa de inspectori veterinari au descins la Billa si au verificat produsele. Pâna la pronuntarea analizelor nu putem da oficial un rezultat”, a specificat Gheorghita Vlad, seful Biroului de Igiena din cadrul Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Inspectorii vor amenda unitatea comerciala
Daca inspectorii vor descoperi ca mititeii sunt infestati vor amenda supermarket-ul. „Am stat de vorba cu cei doi si ne-am autosesizat. Chiar eu am insotit inspectorii la unitatea incriminata. Ancheta este in derulare”, a precizat Mirel Miclaus, seful Oficiului Judetean de Protectia Consumatorilor.
Anca Elena COTFAS

Adauga un comentariu

*