FSC, aproape de primul loc

Fundatia de Sprijin Comunitar s-a calificat la finala emisiunii- concurs „Respect pentru Viitor”. Peste 20 de proiecte de educatie, protejarea mediului ori dezvoltarea comunitatilor locale au participat timp de câteva saptamâni la emisiunea difuzata pe postul de televiziune Realitatea TV. Miza este o finantare de 150.000 de euro, suma pusa în joc de catre Petrom. ÃŽn fiecare editie a emisiunii au fost prezentate câte doua proiecte ale unor organizatii din toata tara, iar telespectatorii le-au putut sustine prin voturi telefonice. Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) este organizatia care reprezinta in aceasta emisiune Bacaul, fiind inscrisa in concurs cu proiectul „Dezvoltarea comunitara in zona Podu Turcului” , proiect care isi propune dezvoltarea comunitatilor locale din una dintre cele mai defavorizate zone rurale din judet.
FSC va construi primul loc de joaca la Podu Turcului
Proiectul fundatiei isi propune dezvoltarea a 4 centre educationale in patru comune ca solutie la prevenirea abandonului scolar timpuriu si in vederea cresterii accesului la activitati educative utile si placute pentru copiii din zona. In plus, proiectul isi propune dezvoltarea unui program de voluntariat in comuna Podu Turcului, dupa modelul celui dezvoltat de FSC in Bacau, care sa reprezinte o resursa importanta pentru comunitatea locala in derularea proiectelor comunitare. Pe langa aceasta, o componenta importanta a proiectului este construirea primului si singurului loc de joaca pentru copiii din Podu Turcului, de care vor beneficia peste 300 de copii. Iar nu in ultimul timp proiectul doreste sa continue serviciile sociale pe care FSC le ofera in zona de peste 10 ani.
Bacaul, printre primele locuri
Organizatia bacauana a avut de infruntat 24 de proiecte importante din domeniile educatie, dezvoltare comunitara si mediu, propuse de mari organizatii neguvernamentale nationale, insa dupa votul telespectatorilor proiectul propus de FSC s-a calificat in primele zece. „Ne bucuram pentru ca, inca o data, FSC reuseste sa aduca Bacaul in prim planul opiniei publice nationale, prin prezentarea unui proiect important si valoros pentru judetul Bacau”, a precizat Gabriela Achihai, presedintele FSC. Duminica, 27 aprilie, in prima zi de Paste, incepând cu orele 16.00, pe postul Realitatea TV, bacauanii vor avea ocazia sa urmareasca evolutia FSC in gala emisiunii „Respect pentru Viitor” . In cadrul acestei gale, care se va bucura de prezenta unor personalitati ale vietii publice, va fi stabilit care este cel mai bun proiect national dintre cele 10 finaliste, proiect care va primi finantarea din partea companiei Petrom. „Invitam bacauanii sa fie cu sufletul alaturi de noi. Speram sa reusim din nou sa fim printre cei mai buni si sa demonstram intregii tari ca in Bacau se intâmpla lucruri frumoase si exista profesionisti capabili sa deruleze proiecte sociale si educationale de impact”, a conchis Gabriela Achihai.
(A.E.C.)

Adauga un comentariu

*