Sportivi onesteni pe podiumurile de premiere

Mai multi sportivi din Onesti au reusit sa ocupe locuri fruntase in competitiile desfasurate recent, de raliuri, badminton si arte martiale, obtinand 5 locuri I, 5 locuri III si doua locuri IV, in intreceri nationale.

Pilotul Adi Raspopa a castigat Raliul Brasovului

In debutul Campionatului National de Raliuri Dunlop, pilotul onestean Adrian Dumitru Raspopa, a castigat prima etapa, de la Brasov, la Grupa A, si se afla in fruntea clasamentului, cu 10 puncte. La Tess Rally Brasov, Adi Raspopa a concurat cu o noua masina, un Suzuki Ignis S1600, dar si cu un nou copilot, Cosmin Diacu. “Suntem bucurosi ca totul a decurs asa cum ne asteptam – a declarat pilotul onesten, la sfarsitul etapei de la Brasov. Acomodarea cu masina a fost rapida; nu am mers la potentialul maxim, nici al meu, nici al masinii. Rapida a fost si acomodarea cu noul copilot. Cosmin este foarte bun, si il felicit pentru asta. Totul a fost perfect si in ceea ce priveste masina de concurs, respectiv asistenta tehnica oferita de echipa Sparrow Racing, si sunt sigur ca vom face o treaba buna impreuna, in acest an”. Adi Raspopa a concurat sub siglele Companiei Nationale “Posta Romana”, B & S Motors – dealer Suzuki si “Rally Magazin”. Urmatoarea etapa, Raliul Banatului, va avea lor pe 11 si 12 aprilie, la Resita.

S-au calificat pentru europenele de arte martiale

Alti 8 sportivi onesteni s-au remarcat la turneul de arte martiale de la Timisoara, organizat in regim open, contand pentru calificarea la europenele de la Trieste (Italia). Din partea Clubului “Zamolxis” din Onesti, Stefana Apostu, Cosmin Frateanu, Cristi Blanaru si Ioan Daniel Hustiu s-au clasat pe primul loc, Rares }undre si Bianca Tofan s-au situat pe locul III, iar Mihai Raileanu si David Cosma au ocupat pozitia a IV-a, toti asigurandu-si calificarea la campionatele europene de arte martiale, de la Trieste.

Trei medalii de bronz la badminton

Tot la Timisoara s-au desfasurat si doua competitii de badminton, pentru sportivi sub 19 ani (U 19), respectiv Cupa Romaniei, pentru probe individuale, si finala Campionatului national pe echipe. La intreceri au participat si cativa reprezentanti ai Clubului Sportiv Scolar (CSS) Onesti si Clubului Sportiv (CS) Municipal Onesti. La Cupa Romaniei, onestenii au castigat doua medalii de bronz, prin Dragos Constantin (simplu baieti) si perechea Nicoleta Ciompu – Claudia Tanase (dublu fete). Echipa alcatuita din sportivi de la CSS Onesti (director – Mircea Agapi) si de la CS Municipal Onesti (director general – Eugen Eftimiu) a mai castigat inca o medalie de bronz, in finala Campionatului national de badminton pentru categoria U 19.

Florin TANASE

Adauga un comentariu

*