De doi bani sperante

Sute de milioane de Euro flutura de vreo luna pe panourile publicitare visate noaptea de primar si plantate dimineata pe alei, in fata bacauanilor. Ignorate de majoritatea cetatenilor, auto-laudele edilului starnesc rumoare printre cei care, cat de cat, mai pricep putintica administratie bacauana.

Pe principiul ‘multi vad, putini inteleg’, starostele urbei mizeaza ca prosteala merge. Adevarul e ca, spoit cu minciunelele de pe panourile amintite, Bacaul e cel mai minunat oras. Nu din judet, nu din tara, ci din lume. Cum asta pare a fi normalitatea trambitata in 2004, avem sperante de doi bani, astazi, pentru un Bacaul ‘altfel’, maine, cu Romeo Stavarache primar.

Sute, poate mii de conflicte iscate, intretinute si abil gestionate de marinarul sef al Romaniei. Toate, in doar trei ani si ceva de madat la Cotroceni. Reteta e simpla si extrem de eficienta: conferinta de presa, ora de audienta maxima, transmisii in direct la posturile TV de nisa. Si, de vreme ce expresia-i apartine, cativa analisti- tonomate asmutiti de fiecare silaba prezidentiala. Totul, toate, pe acelasi principiu: ‘multi vad, putini inteleg’. E Romania cheala, spanchie si ghebosita, construita pe calapodul Traian Basescu. Sperante de aceiasi doi banuti pentru pentru tarisoara asta.

Adauga un comentariu

*