Bãtãlia pe posturile ISJ

cojocaru.jpgZilele acestea se desfãsoarã concursul pentru ocuparea celor 17 posturi vacante de inspectori scolari in cadrul Inspectoratului Scolar Bacãu. Rezultatele evaluãrii dosarelor, dupã contestatii, au inregistrat respingerea a douã candidaturi: Anghel Nãstase, la minoritãti si pr. Neculai Bontas pentru postul de inspector de religie.

Din varii motive, inspectorul general adjunct pe probleme de management, Brandusa Popescu, si-a retras dosarul pentru postul de inspector scolar pe discipline tehnice.

Nu toate posturile scoase la concurs au candidati, este vorba despre posturile de francezã, invãtãmant special, arte, religie si minoritãti pentru care vor fi numiti inspectori cu delegatie.

Primele rezultate

Testarea a inceput cu doi candidati din cei trei anuntati in prima zi, 25 martie, deoarece unul nu s-a prezentat. Astfel, primii care au intrat in concurs au fost candidatii pentru postul de inspector scolar pe activitãti educative, Amalia Diaconu si pentru postul de inspector pentru disciplinele socio-umane, Magdalena Mardare.

Din motive medicale, candidatul pentru postul de informaticã, Daniela Tarasã, a absentat de la evaluare. Amalia Diaconu a primit postul scos la concurs, post ocupat panã in prezent cu delegatie de Gabriela Comandasu. La randul sãu, Magdalena Mardare a obtinut punctaj de trecere. Dintre urmãtorii trei concurenti, a absentat de la concurs Radu Ghiciuscã pentru postul de inspector de management; Gabriela Comandasu, cu un punctaj mai mic decat al Amaliei Diaconu, a pierdut postul de inspector scolar pe activitãti educative; Florin Lazãr a obtinut punctaj de trecere.

Concursul este monitorizat de profesori ieseni si bãcãuani, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si inspectori scolari bãcãuani. Probele constau in evaluarea CV-ului, inspectie specialã la clasã, probã practicã de asistentã la ore, evaluarea recomandãrii Consiliului de Administratie, un interviu incluzand un test grilã privind cunostinte de legislatie si management si sustinerea ofertei manageriale. A.P.

Adauga un comentariu

*