A murit George Pruteanu

pruteanu.jpg Lingvistul şi omul de televiziune George Pruteanu a decedat în această seară la vârsta de 61 de ani. George Pruteanu a suferit un infarct miocardic. A studiat literatura la universităţile din Iaşi şi Bucureşti, obţinând ulterior un doctorat în filosofie. Din 1972, a scris articole şi eseuri pentru diverse reviste literare, cum ar fi Convorbiri literare, Cronica, România literară, Contemporanul.

A rămas în memoria românilor mai ales prin emisiunea „Doar o vorbă să-ţi mai spun”, un program zilnic despre folosirea corectă a limbii române. A introdus, în 1997, un proiect de lege devenit cunoscut ca „Legea Pruteanu”, în care cerea ca toate textele publice (inclusiv reclamele) în limbi străine să conţină şi traducerea în română.

Istoricul literar, Alex Åžtefănescu a declarat în direct la Realitatea Tv că a vorbit ultima dată cu George Pruteanu ieri. Alex Åžtefănescu a confirmat decesul lui George Puteanu mărturisind că a fost sunat de soÅ£ia acestuia care era „deznădăjduită”.

Mădălin Voicu a mărturisit că astăzi trebuia să se întâlnească cu George Pruteanu la concertul maestrului Valentin Gheorghiu. „Astfel de momente mă lovesc, mă interzic”, a adăugat Mădălin Voicu.

Radu Gafta, fostul producător al emisiunilor lui George Pruteanu, a povestit că au colaborat preÅ£ de un an la emisiune, după care nu au mai Å£inut legătura, cu excepÅ£ia întâlnirilor pe culoarele televiziunilor. Fostul său producător declară că vestea decesului lui George Pruteanu este un „mare ÅŸoc” pentru că „George Pruteanu era un om plin de viaţă”.

Adauga un comentariu

*