Searã romaneascã la Gala Premiilor FSC

fsc.jpgJoi, 28 februarie, la Hodel “Decebal”, a avut loc a VII-a editie a Galei Premiilor Comunitãtii Bãcãuane. Devenit un eveniment de traditie, Gala Premiilor FSC a adunat laolaltã peste 200 de reprezentanti ai mediului de afaceri local si national, ai administratiei publice locale, precum si ai institutiilor si organizatiilor partenere.

Printre invitatii de seamã sositi la eveniment: Andrei Ratiu, Pamela Russos, Excelenta Sa Dr. Terenyi Janos, ambasadorul Ungariei la Bucuresti insotit de atasatul cultural al ambasadei si saxofonistul maghiar St. Martin care a tinut un recital in timpul cocktailului de receptie.

Searã romaneascã

Tema generalã a editiei cu numãrul sapte s-a axat pe traditiile romanesti, invitatii fiind intampinati cu paine si sare si intretinuti cu un meniu in respectul cuvenit traditiei si un program artistic cu muzicã, emotii, dansuri in ii si opinci. Organizatorii si-au propus si in acest an acordarea unor distinctii persoanelor, institutiilor si organizatiilor care s-au remarcat in anul precedent prin actiunile si sprijinirea categoriilor devaforizate din comunitatea bãcãuane. Momentele cele mai asteptate ale serii au fost licitatia, cele douã tombole, si bineinteles ceremonia de decernare a Premiilor Comunitãtii Bãcãuane.

Premiul de Excelentã a fost castigat anul acesta de Andre Muit, presedinte Asociatia “Betania”. Premiul Comunitãtii Bãcãuane pentru o institutie/ONG: Asociatia “Incluziunea” Onesti; Premiul Comunitãtii Bãcãuane pentru o firmã: Agricola International Bacãu;”Premiul Comunitãtii Bãcãuane pentru o persoanã a revenit lui Ilie Barzu, consilier local; premiul special al juriului: Vasile Melian, pensionar pentru donarea pensiei pe o lunã unui copil in vederea efectuãrii unei interventii chirugicale vitale; Premiul special FSC: Dragos Pavãl, presedinte Dedeman pentru sustinerea constantã acordatã proiectelor FSC.

Concluzii

“Cred cã de la an la an a fost mai bine, am fost mai aproape si am reusit sã realizãm acea relatie de duratã pe care ne-o dorim cu comunitatea bãcãuanã (…) Tema generalã a serii a fost traditional romaneascã, prin aranjamentul meselor, bucatele romanesti si muzica traditionalã. Suntem romani si ne pare bine cã Europa ne-a acceptat ca membru, noi trebuie sã ne pãstrãm culturalitatea, sã o promovãm si sã ne bucurãm de ea. (…) Putem spune cã evenimentul de anul acesta a reprezentat un succes. in urma sponsorizãrilor si donatiilor dinaintea si in timpul Galei, au fost incasati aproximativ 35.500 euro, din care in urma scãderii cheltuielilor de organizare vor rãmane pentru sustinerea financiarã a proiectelor FSC aproximativ 23.000 euro”, a declarat Gabriela Achihai, presedintele FSC.

Andrei Ratiu, invitat special “Gala reprezintã cea mai importantã manifestare de recunoastere si promovare a responsabilitãtilor si implicãrilor pe plan social. Fondurile obtinute in seara de galã, din sponsorizãri, licitatii, vanzãri de bilete la tombola care s-a organizat fiind destinate sustinerii proiectelor sociale ale FSC” .

Catalin Mardare, senator PSD: “Particip cu placere la acest eveniment pe care l-am sustinut inca de la prima editie. O initiativa laudabila la fel si perseverenta FSC de a adduce macar putina bucurie unor semeni cu care soarta nu a fost tocmai blanda”.

Ionel Floroiu, consilier judetean: “Astfel de evenimente ne amintesc ca suntem datori comunitatii din care facem parte macar cu mici gesturi caritabile. Un astfel de gest mic poate conta enorm pentru sufletul unui copil sau al unui batran sustinutI de proiectele FSC. Suntem ceea ce suntem si datorita comunitatii in care traim si activam ca politicieni, oameni de afaceri”.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*