Scoala de dans “GCMC” viseaza la festivalul de la Sanremo

gmc.jpgPentru preselectia festivalului de la Sanremo, editia pentru copii, organizat sub denumirea de “Festivalul mondial de creatie in scoli” si sub egida “Global Education Festival” (GEF), Scoala de dans “GCMC” Onesti (Georgiana Crudu – Marius Crudu) a prezentat un numar de 3 dansuri, incluzand mai multe genuri, de la jazz balet si pana la salsa cubaneza.

Primul dintre acestea este un spectacol coregrafic complex, intitulat “Armaghedon”, care are durata de 12 minute si este interpretat de dansatori de diferite varste, de la scoala onesteana. Cel de-al doilea dans, denumit “Latino fiever”, este o combinatie de stiluri latino, respectiv bachatas, salsa cubaneza si cha-cha, in care evolueaza copii de 10 – 14 ani (trupa “Symbol”). Iar in cel de-al treilea, denumit “Sound of street”, o combinatie de balet clasic si hip-hop, evolueaza dansatorii mai mari ai scolii, de 15 – 18 ani (trupa “GCMC).
“Noi speram sa ne calificam in finala de la Sanremo cu cat mai multe dansuri, dar important este sa trecem de preselectie si sa ajungem acolo”, ne-a spus coregraful Marius Crudu, coordonatorul Scolii “GCMC”. Rezultatele obtinute la preselectie vor fi cunoscute pe 15 martie, iar festivalul se va desfasura in perioada 16 – 20 aprilie. Anul trecut, au intrat in preselectie 260.000 de scoli, din toata lumea, dar in finala au ramas doar 16.

“GCMC” Onesti a castigat ultimele doua editii de la Sanremo

In ultimii doi ani, Scoala “GCMC” Onesti a avut rezultate de exceptie la festivalul de la Sanremo, castigand titlul de campioana mondiala la dans modern si contemporan (la editiile din 2006 si 2007), precum si la dansuri traditionale (la editia din 2007). Mai mult, scoala onesteana a doborat si 3 recorduri anul trecut, pentru cel mai mare numar de dansuri calificate in finala (5), pentru cei mai multi dansatori care au evoluat pe scena in acelasi timp (86) si pentru cea mai mica dansatoare din concurs (Ioana Palamariuc, 4 ani si jumatate).
Anul acesta, in Italia se vor deplasa mult mai putini dansatori de la scoala onesteana, circa 30, din cauza unor probleme financiare, cauzate de cheltuielile mari pentru transport, masa si cazare, dar si de costurile ridicate ale costumelor de dans. Scoala are foarte putine surse de finantare, motiv pentru care orice sprijin este binevenit. In 2006 si 2007, ajutorul a venit din partea renumitului comic Doru Octavian Dumitru, originar din Bacau, precum si de la fabrica de confectii Modeon din Onesti, pentru realizarea costumelor.
Scoala “GCMC” are sediul central la Onesti, dar si filiale in judetele vecine, la care cateva sute de copii invata dansuri precum capoeira, mambo, hip-hop, merengue, jazz balet, river dance, salsa caraibiana, bachatas, vals, tango, slowfox, quickstep, samba, rumba, cha-cha, passo doble jive si multe altele.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*