Astenii electorale

Floricele la audiente-n Primarie, felicitari cu duiumul prin cutiiile postale cu aceleasi petale viu colorate, flori si false zambete impartite pe trotuare de politicieni cocosati de interesele proprii invelite perfid de discursuri goale. Ghimpi si mirosuri otravitoare mascate de prefacuta grija pentru nevoile comunitatii.

Asa, nitam-nisam. Peste noapte ii vezi la evenimente mondene de care ani la rand habar n-au avut. Asijderea la dezbateri televizate in care dau sa planga pe umerii cetateanului inglodat in datorii la asociatie, la gaze, la curent, la impozite, de parca nu-s taxele, impozitele sau costurile impuse de ei sau guvernele lor. Ii vezi cum duc mana la teancul gros de bancnote si scapa cateva unui sarman, obligatoriu zambind la aparatele foto platite sa le surprinda gestul.

Isi persifleaza adversarii, desi in priviri li se citeste teama. Jignesc pe cei drepti ca sunt strambi, pe cei corecti ca sunt prea corecti, pe cei seriosi ca sunt manipulati. Nu, viitorul ales nu trebuie sa fie cinstit, sa spuna adervarul sau sa gandeasca corect proiecte pentru Bacau. Trebuie sa fie ca ei, unicii si cei mai potriviti pentru functiile alese.

Isi impleticesc limbile in discursuri alambicate cu expresii de care habar n-au. Pronunta cifre de proiecte europene demne de clasamentul Forbes, desi nici macar nu stiu cum si ce reprezinta un astfel de proiect.

Le veti gasi tuturor, dragi cititori, o scuza. Astenia. Faceti-le un bine si amintiti-le, in cabina de vot, ca nu sunteti asa cum va considera, naivi si nepriceputi.

P.S.: O primavara frumoasa cu bucurii alaturi de cei dragi va ureaza echipa Observator de Bacau! Iar mamelor, sotiilor, fiicelor, tuturor femeilor va dorim prinos de fericire şi împliniri in toate!

Dorian Pocovnicu

Adauga un comentariu

*