PSD va introduce o modificare la Legea finanţării partidelor

Partidul Social Democrat (PSD) va introduce o modificare la Legea finanţării partidelor, a anunţat, miercuri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, la finalul unei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al partidului.

‘PSD va introduce o modificare la Legea finanţării partidelor, astfel încât sistemul de vot uninominal să aibă un anumit control cu privire la sumele care pot fi eventual injectate în politică pe baza noului sistem. Este o lege inspirată din modelul britanic de control de finanÅ£are a campaniei de vot uninominal’, a explicat Geoană.

El a reafirmat că principala prioritate a PSD este pregătirea candidaţilor în noul sistem electoral şi a anunţat că, de săptămâna viitoare, PSD va urgenta desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale.

‘Facem un apel oficial către toÅ£i actorii politici ÅŸi instituÅ£ionali, inclusiv Guvernul României, de a urgenta procedurile de decupare a colegiilor uninominale ÅŸi de creare a condiÅ£iilor legale cu privire la buna desfăşurare a acestor alegeri’, a mai spus preÅŸedintele PSD.
ROMPRES

Adauga un comentariu

*