Muzica, poezie si dans

In luna martie, la Biblioteca “Radu Rosetti” din Onesti se vor desfasura mai multe manifestari cultural-artistice si educative, predominand spectacolele si expozitiile.

Prima dintre manifestarile muzicale va fi o auditie explicata si comentata, de profesorul Laurentiu Caitar, cu participarea elevilor de la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, care a fost programata pentru data de 4 martie, in aula bibliotecii. Urmeaza, pe 6 martie, tot in aula, un spectacol muzical-coregrafic sustinut de Clubul elevilor si prescolarilor “Alecu Aslan”, sub genericul “Flori pentru mama mea”. Pe 14 martie, in spatiul multifunctional de care dispune biblioteca, se va organiza o seara de muzica si poezie pentru tineri, la care isi vor da concursul Stefan Coman, Vali Balcan, Adi Dobre, Petrica Bistran, Gabi Macovei, Claudiu Fodor, Robert Voicu si altii.

Blues si corale

Alte doua manifestari au fost planificate intr-o singura zi, pe 20 martie: un spectacol literar, muzical si coregrafic, prilejuit de Ziua Internationala a Francofoniei (in aula) si un concert de muzica corala romaneasca, sustinut de Corala “Armonia – Ion Cuntan” (in spatiul multifunctional). Luna se va incheia cu un extraordinar concert de blues, sustinut de trupa Trenul de Noapte, condusa de onesteanul Marcian Petrescu (28 martie, in aula).

Expozitii, lansare de carte si videoproiectii turistice

Dintre expozitiile de carte, organizate in Sectia pentru adulti si in salile de lectura pentru copii si pentru adulti, una este prilejuita de “Sarbatorile primaverii” (3 – 12 martie) si alta de Ziua Mondiala a Poeziei (21 martie), in timp ce altele sint dedicate unor personalitati ale culturii universale, cum ar fi Antonio Vivaldi (330 de ani de la nastere), Elena Farago (130 de ani de la nastere) si Nichita Stanescu (75 de ani de la nastere). O alta expozitie, de grafica si fotografii, si o prezentare de CD-uri tematice au fost programate pentru 21 martie, in aula, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, manifestarile fiind organizate de Clubul de Turism Montan “Sandru” si de Clubul “Eco-scoala”, de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”. Tot in luna martie, in aula bibliotecii onestene, au mai fost programate o lansare de carte (volumul “Ecoul dorului”, de Maria Melniciuc, 6 martie) si o videoproiectie pe teme turistice, sub genericul “Hai-hui prin munti”, prezentata de profesorii Marelena si Radu Puscarciuc (19 martie).

Florin TANASE

Adauga un comentariu

*