Amenzi de până la 50.000 lei pentru incendierea ilegală a terenurilor pentru igienizare

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) avertizează proprietarii de terenuri că incendierea în scopul igienizării de primăvara este interzisă, dacă nu se respectă condiţiile legale.

Potrivit unui comunicat ANPM, miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Mai mult, arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Amenzile pentru cei care nu vor respecta prevederile legale se încadrează între 3.000 şi 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 şi 50.000 lei pentru persoane juridice.

Agenţiile pentru Protecţia Mediului nu îşi vor da acceptul pentru incendierea terenurilor în scopul eliberării acestora de resturile vegetale rezultate în urma recoltării, se mai arată în comunicat.ROMPRES

Adauga un comentariu

*