Al doilea mare stadion de fotbal din România va fi la Braşov

Al doilea mare stadion de fotbal din Å£ară, după viitorul stadion naÅ£ional ‘Lia Manoliu’, se va construi la BraÅŸov, în următorii doi ani ÅŸi jumătate, a declarat, marÅ£i, într-o conferinţă de presă, primarul George Scripcaru.

InvestiÅ£ia, în valoare de 30 de milioane de euro, va fi realizată de Primărie – 50% ÅŸi Grupul de firme ‘Prescon’ al omului de afaceri Ioan Neculae, patronul echipei de fotbal FC BraÅŸov.

Stadionul, clasificat de cinci stele tip UEFA, va fi construit pe locul fostului stadion municipal din zona Bartolomeu, la ieşirea din municipiul Braşov spre Râşnov şi Făgăraş, pe o suprafaţă de nouă hectare.

Stadionul va avea 23.000 de locuri, cu tribune acoperite, nocturnă, 3.000 de locuri de parcare, spaţii comerciale, restaurante, săli pentru expoziţii, săli de conferinţe cu dotări de ultimă oră.

Dezafectarea fostului stadion municipal a început marÅ£i ÅŸi va dura trei luni. Construirea tribunelor ÅŸi amenajarea terenului de joc va dura un an, iar celelalte dependinÅ£e, sălile de conferinÅ£e, vestiarele, restaurantele, spaÅ£iile comerciale încă un an ÅŸi jumătate, a declarat Ioan Neculae, patronul grupului de fime ‘Prescon’ care vor executa lucrările.

‘Trebuie să facem paÅŸi foarte importanÅ£i ÅŸi noi. Avem echipă de fotbal valoroasă la BraÅŸov ÅŸi trebuie să avem ÅŸi stadion. InvestiÅ£ia este foarte necesară ÅŸi se impunea, în condiÅ£iile actuale’, a explicat patronul FC BraÅŸov, Ioan Neculae. ROMPRES

Adauga un comentariu

*