PSD îl invită pe Băsescu să se pronunţe în Parlament asupra anticipatelor

Partidul Social Democrat adresează preşedintelui Traian Băsescu invitaţia de a preciza, în mod public, în Parlament, care este opinia sa faţă de problema alegerilor anticipate, a declarat, luni, liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

‘PSD consideră că preÅŸedintele României are o obligaÅ£ie constituÅ£ională de a se pronunÅ£a asupra subiectului anticipatelor, mai ales în condiÅ£iile în care PD-L pregăteÅŸte o moÅ£iune de cenzură. ÃŽn conformitate cu art. 88 din ConstituÅ£ia României, preÅŸedintele adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naÅ£iunii. Considerăm că principala problemă politică a naÅ£iunii este legată de răspunsul clasei politice, inclusiv al preÅŸedintelui României, la blocajul instituÅ£ional, economic ÅŸi politic care ameninţă Å£ara noastră’, a afirmat Mircea Geaonă.

El a precizat că, în funcÅ£ie ÅŸi de acest răspuns, partidele parlamentare vor putea să stabilească o poziÅ£ie cu privire ‘la modul în care se vor raporta la actualul Guvern, inclusiv din perspectiva moÅ£iunilor de cenzură’.

Geoană a afirmat că subiectul moţiunii va fi abordat în următoarele zile într-o întâlnire a Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce va fi pronunţat votul asupra legii privind uninominalul şi se va vedea dacă alegerile pentru Parlament şi pentru preşedinţii de consilii judeţene se vor face pe varianta propusă de PSD.

ÃŽntrebat dacă PSD condiÅ£ionează susÅ£inerea legii uninominalului de amendamentul privind alegerea preÅŸedinÅ£ilor de consilii judeÅ£ene, Mircea Geoană a spus ‘este o variantă pe care o analizăm’.

El a apreciat că ar fi ‘ciudat ÅŸi ipocrit’ ca o prevedere esenÅ£ială din legea pe care Guvernul ÅŸi-a asumat răspunderea să nu fie reflectată în forma finală a legii privind uninominalul.

‘ÃŽn orice variantă, avem ÅŸi soluÅ£ia activării legii pe care Guvernul ÅŸi-a asumat răspunderea, care se află la Comisia juridică din Senat ÅŸi care poate fi adusă extrem de rapid în faÅ£a plenului reunit al celor două Camere.(…) Dar credem că, în acest moment, răspunderea este pe umerii PNL ÅŸi UDMR, care ÅŸi-au asumat răspunderea pe o lege care prevede alegerea preÅŸedinÅ£ilor de consilii de judeÅ£ene în mod direct’, a conchis liderul PSD, Mircea Geoană.ROMPRES

Adauga un comentariu

*