Ciuvică susţine că firma care s-a ocupat de campania lui Băsescu ar fi încasat bani de la Hayssam

Mugur Ciuvică acuză firma GMP Advertising, care a organizat campania electorală a lui Băsescu în 2004, că ar fi încasat peste 2 miliarde ROL de la Omar Hayssam, bani pe care nu i-a înregistrat în contabilitate, potrivit unui comunicat de presă remis duminică NewsIn.

Potrivit sursei citate, în perioada 2002 – 2005, firma lui Felix Tătaru, GMP Advertising, a derulat un contract de servicii de publicitate cu firma lui Omar Hayssam, SC Bucovina Enterprises SRL. ÃŽn martie 2004, la un control al DirecÅ£iei Generale a FinanÅ£elor Publice din Suceava la firma Bucovina, s-a constatat că aceasta a făcut cheltuieli de publicitate de 7.344.090.429 lei, sume achitate firmei bucureÅŸtene GMP Advertising.

Direcţia finanţelor publice Bucureşti a verificat, în septembrie 2006, contabilitatea firmei GMP şi a constatat că aceasta încasase 5.053.028.541 lei vechi de la firma Bucovina. Concluzia acestui control a fost că societatea de publicitate nu a încălcat nicio prevedere legala.

Mugur Ciuvică atrage atenţia că este vorba despre o diferenţă de 2.291.061.888 lei vechi, banii plătiţi de Hayssam firmei lui Tătaru, care nu se regasesc în contabilitatea GMP.

Grupul de Investigaţii Politice ar fi intrat în posesia Notei de constatare întocmite de Direcţia Generală a Finanţelor Publice
Suceava. Ca urmare, GIP s-a adresat, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, preşedintelui ANAF de la acea vreme, democratul Sebastian Bodu, căruia i s-a solicitat să prezinte concluziile controalelor realizate de ANAF în legătură cu relaţiile economice dintre SC Bucovina Enterprises SRL şi SC GMP Advertising SRL.În 18 septembrie 2006, ANAF a răspuns GIP printr-o notă în care se preciza că informaţiile solicitate sunt confidenţiale.

„SituaÅ£ia tranzacÅ£iilor financiare dintre Omar Hayssam ÅŸi Felix Tătaru este similară cu cea din cazul transferurilor de fotbaliÅŸti: în contabilitatea firmei lui Hayssam apare ca fiind plătită o sumă mult mai mare decât se regăseÅŸte în contabilitatea firmei lui Tătaru. Cu toate acestea, în cazul afacerii GMP – Bucovina, Sebastian Bodu nu a mai sesizat pe nimeni, mulÅ£umindu-se cu un control ridicol care să încerce să justifice banii încasaÅ£i de Tătaru de la Hayssam”, se mai precizează în comunicatul GIP.

Grupul de InvestigaÅ£ii Politice solicită ANAF să realizeze un nou control la GMP Advertising, care să Å£ină cont de concluziile controlului făcut la Suceava în 2004. „Un control corect ar trebui să ne lămurească unde au ajuns banii plătiÅ£i de primul terorist din România firmei care se ocupă de campaniile electorale ale lui Traian Basescu ÅŸi ale PD” se arată în comunicatul remis NewsIn.

ÃŽn replică, directorul firmei de publicitate, Felix Tătaru, citat de Antena 3, spune că este vorba despre un atac politic, care l-ar viza chiar pe ÅŸeful statului. Tătaru consideră acuzaÅ£iile aduse de GIP o „glumă proastă”. El a mai precizat că sumele aduse de acel contract sunt ridicol de mici, iar el s-a derulat cu directorul general de la Suceava. Pe Omar Hayssam l-a cunoscut doar atunci când i-a cerut implicarea într-un proiect social ÅŸi anume de a dona un procent din încasări pentru renovarea mânăstirilor din Bucovina.

Adauga un comentariu

*