Întâlnire a autorităţilor române cu reprezentanţii Ford, la Craiova

Reprezentanţi ai Guvernului, autorităţilor publice judeţene şi locale şi ai Uzinei de Automobile din Craiova, precum şi ai firmei Ford se întâlnesc joi la sediul Prefecturii Dolj pentru a discuta în legătură cu investiţiile pe care Ford urmează să le facă la Craiova.
”Semnalul este evident: Ford vine la Craiova. Decizia Comisiei Europene implică doar o chestiune minoră în comparaÅ£ie cu proiectul pe care Ford îl gândeÅŸte la Craiova ÅŸi cred că în foarte scurt timp vom asista ÅŸi la primele investiÅ£ii directe”, a declarat ministrul pentru relaÅ£ia cu Parlamentul, Mihai Voicu, cu referire la obligaÅ£ia impusă României de CE de a recupera 27 milioane de euro, reprezentând ajutor ilegal în cazul privatizării societăţii de la Craiova.
El a explicat că angajamentele contractuale cu compania Ford implică investiÅ£ii directe în tehnologie de 675 milioane de euro. ”Când cineva are de gând să cheltuiască 675 de milioane de euro în linie tehnologică, vă daÅ£i seama că o reevaluare de 20 de milioane nu este un impediment serios în continuarea unui proiect de asemenea anvergură”, a spus Mihai Voicu.
Comisia Europeană a cerut, ieri, României să recupereze 27 de milioane de euro, apreciind că România a impus o serie de condiţii cu privire la vânzarea companiei care aveau drept obiectiv asigurarea unui anumit nivel de producţie şi ocupare a forţei de muncă, acceptând în schimb un preţ de vânzare mai mic, ceea ce reprezintă, în viziunea Bruxelles-ului, ajutor de stat.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat, ieri, surprinderea faţă de decizia luată de executivul comunitar, subliniind că România nu poate fi doar un exportator de lemn sau produse de tehnologie scăzută.
„Sunt surprins de decizia Comisiei Europene. România nu poate să fie doar o Å£ară consumatoare, ci una producătoare de bunuri ÅŸi servicii. ÃŽn fond, a fost o singură ofertă cu un preÅ£, iar Comisia consideră că nu este îndeajuns de mare. Cu alte cuvinte, era mai bine să o vindem pentru a produce hârtie igienică sau a face un complex de magazine’, a spus premierul.ROMPRES

Adauga un comentariu

*