Declaraţie privind traficul de femei în scop de prostituţie în UE

Eurodeputatele Corina Creţu şi Gabriela Creţu au iniţiat, miercuri, o Declaraţie scrisă privind traficul de femei în scop de prostituţie în Uniunea Europeană, care se vrea a fi un semnal de alarmă pentru adoptarea de măsuri care să remedieze situaţia din prezent.

Documentul solicită o mai eficientă cooperare între Comisia Europeană si statele membre, în vederea mai bunei aplicări a măsurilor legislative privind prevenirea traficului de femei. Corina CreÅ£u considera că „este vorba de un subiect care din păcate face încă parte din realităţile din Å£ara noastră. DeÅŸi la nivel european ÅŸi naÅ£ional există legi privind traficul de femei, acestea nu privesc încă în mod specific cauzele ce fac posibile aceste abuzuri”. In opinia sa, este important ca autorităţile naÅ£ionale ÅŸi instituÅ£iile europene să colaboreze mai strâns pentru a elimina cauzele: lipsa de educaÅ£ie si informare a victimelor, existenÅ£a de reÅ£ele de traficanÅ£i. Totodata, deputatul roman considera ca, pe termen lung, „cheia succesului este aducerea nivelului de trai din Å£ara noastră la standardele occidentale, astfel încât principala cauză de fragilitate a victimelor potenÅ£iale să dispară”.

La rândul sau Gabriela CreÅ£u a afirmat că „guvernele trebuie să recunoască, mai mult în practică decât în teorie, că traficul este violenţă împotriva fiinÅ£elor umane, în special a femeilor. ÃŽn consecinţă, este important să se întărească voinÅ£a politică a guvernelor în încercarea de a lua măsuri împotriva traficului ÅŸi exploatării sexuale. Aceste fenomene sunt un atac împotriva siguranÅ£ei cetăţenilor noÅŸtri, dar ele subminează de asemenea autoritatea guvernelor”.

Adauga un comentariu

*