Apa vie, marfa de export pentru Romania

Clinici din intreaga lume isi trateaza pacientii cu aceasta apa cu proprietati terapeutice produsa in Romania, la un Institut din Ramnicu Valcea. Potrivit condu-cerii institutului, apa saracita in deuteriu ar avea proprietati curative in bolile de piele, ale stomacului, asigura o protectie contra virusi-lor de orice fel, scade nivelul colesterolului, ajuta la vindecarea unor forme de cancer si are un efect benefic asupra duratei de viata.

Apa cu un continut scazut in deuteriu sau a€tApa viea€�, cum i se mai spune, e un adevarat leac natural si la indemana oricui. Nu, nu e vorba despre vreo licoare obtinuta cu incantatii rituale la miezul noptii, ci despre rezultatul muncii de aproape doua decenii a unor fizicieni romani care au descoperit noi proprietati vindecatoare ale unei substante atat de banale precum apa. La Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice din Ramnicu Valcea aceasta apa miraculoasa se produce inca din anul 1986. Initial aici s-a produs a€tapa greaa€�, adica apa cu un continut ridicat de deuteriu pentru Combinatul de Apa Grea Halanga-Turnu Severin.

Cum apa grea are efecte distructive asupra materiei vii, ducand chiar la suprimarea vietii, a aparut ipoteza ca opusul ei, apa saraca in deuteriu, ar putea avea efecte benefice. Atunci, producerea apei saracita in deuteriu reprezenta doar un proces stiintific, nestiindu-se nimic despre proprietatile terapeutice ale acesteia. Mai tarziu, in anul 1992, un biolog maghiar, Gabor Somlyai, a aratat ca reducerea continutului de deuteriu din apa duce la obtinerea unei ape a€tmai curate, mai purea€� ce poate influenta metabolismul si regimul de functionare a celulei vii, ajungandu-se la stoparea dezvoltarii si chiar disparitia celulei tumorale.

Denumita a€tapa saracita in deuteriua€�, descoperirea a adus cercetatorilor romani 5 medalii de aur si 3 de argint la saloanele de inventica de la Bruxelles, Geneva, Londra si Budapesta. In prezent, e folosita la tratarea pacienti-lor in clinici din Ungaria, Japonia, SUA, Germania si in Romania.

a€tApa vie este fabricata numai in laborator, iar noi suntem singurii care o producem legal si avem si avizul Ministerului Sanatatii. Stiu despre proprietatile ei curative de la seful sectiei de dermatologie din cadrul Spitalului Militar din Bucuresti, profesorul doctor Nedelcu Ioan. Acesta are un contract cu noi si foloseste cu succes aceasta apa pentru tratarea pacientilor. La Spitalul Oncologic din Timisoara si la o clinica particulara din Constanta se mai foloseste de asemenea aceasta apa. Practic, incepand cu anul 2000 aceasta apa produsa de noi se utilizeaza in diverse tratamentea€�, ne-a declarat directorul general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice din Ramnicu Valcea, Ioan Stefanescu. Potrivit acestuia, numai in Ungaria, Japonia si SUA se exporta anual peste 100 de tone de apa saracita in deuteriu produsa in Romania.

Apa saracita in deuteriu nu presupune eliminarea tratamentelor clasice (chirurgie, radioterapie, citostatice). Aceasta apa reduce doar efectele secundare ale radioterapiei si a citostaticelor. Apa vie se poate procura de la sediul nostru sau de la distribuitorii nostri autorizati. Pretul unui litru este de 200.000 lei vechia€�, ne mai spune Ioan Stefanescu.

Ce este apa saracita in deuteriu?

Deuteriul este un izotop natural si stabil al hidrogenului. Concentratia naturala in deuteriu a apei de pe scoarta pamantului este situata intre 144-150 ppm, adica la un milion de parti de hidrogen coexista 144-150 de parti deuteriu. Mai simplu spus, apa de la robinet are 144-150 ppm deuteriu. Cercetatorii de la Rm. Valcea iau aceasta apa, o trec prin anumite filtre si o aduc la o concentratie de 25 ppm deuteriu, rezultand a€tapa usoaraa€� sau apa saracita in deuteriu.

„Folosesc apa vie in tratamente de peste cinci ani”

Unul dintre medicii romani care foloseste aceasta apa miraculoasa in diferite tratamente pe care le recomanda propriilor pacienti este Ioan Nedelcu, medic dermatolog din cadrul Spitalului Militar Central.

a€tEu folosesc aceasta apa saracita in deuteriu de peste 5 ani de zile. Am vazut cu ochii mei efectele tratamentelor cu aceasta apa si o recomand pacientilor mei. Pur si simplu, se face o cura cu aceasta apa, se bea la fel ca o apa de masa obisnuita. Vindeca o serie intreaga de boli de piele; psoriaziz, eruptii cutanate si altele. Ajuta chiar in ameliorarea efectelor radierilor in cazul cancerelora€�, ne-a declarat Ioan Nedelcu.

www.libertatea.ro

Adauga un comentariu

*