PSD NU SEMNEAZÄ‚ PACTUL PROPUS DE BÄ‚SESCU, DACÄ‚ EDUCAÅ¢IA NU PRIMEÅžTE 7% DIN PIB

PSD nu semnează pactul propus de preşedintele Băsescu, dacă educaţia nu primeşte 7% din PIB. Dacă nu se va stabili o strategie pe termen mediu şi lung, dezbaterea pe probleme de educaţie de la Palatul Cotroceni riscă să cadă în derizoriu, spune PSD. Şeful Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, pledează pentru conturarea unui pachet legislativ care să conţină: legea învăţământului preuniversitar, legea învăţământului universitar, Statutul cadrelor didactice, legea salarizării, legea descentralizării şi legea calităţii în învăţământ.

Mai mult, social-democraţii atrag atenţia că ei nu vor vota legile educaţiei propuse de ministrul Adomniţei, deoarece ele nu rezolvă problemele cele mai grave şi anume descentralizarea, abandonul şcolar, violenţa în şcoli, lipsa performanţei reale, şomajul tinerilor, migraţia profesorilor spre alte domenii de activitate sau salarizarea cadrelor didactice.

La discuţiile de joi, de la preşedinţie, pe tema Planului Naţional pentru Educaţie, PSD va fi reprezentat de vicepreşedinţii Vasile Dâncu şi Ecaterina Andronescu şi de şeful Departamentului Educaţie, Ana Birchall.

Antena 3

Adauga un comentariu

*