Infractionalitate in crestere in Bacau

Politistii bacauani sunt pusi pe fapte mari, cel putin asa a sustinut comisarul sef Stefan Alexa, seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ)Bacau, intr-o conferinta de presa organizata la sediul acestei institutii.

“Strategia Politiei Romane pentru perioada 2008-2011, are drept obiectiv fundamental oferirea unui serviciu public politienesc de calitate in cadrul caruia resursele avute la dispozitie sunt gestionate cu eficienta si eficacitate. Realizarea acestui obiectiv fundamental se face prin mai multe obiective strategice, din care as vrea sa amintesc siguranta cetateanului; prevenirea si combaterea crimei organizate si transfrontaliere; siguranta mediului de afaceri; aderarea la Spatiul Schengen; pregatirea profesionala si nu in ultimul rand reducerea numarului de accidente grave de circulatie si a urmarilor acestora”, a precizat comisarul sef Alexa.
Potrivit bilantului de activitate pe anul 2007, realizat de IPJ Bacau, în judetul nostru a crescut numarul infractiunilor comise prin violenta, dar a scazut cel al infractiunilor stradale. {eful IPJ Bacau {tefan Alexa, a prezentat activitatea oamenilor legii bacauani si, pe langa aprecierea realizarilor din 2007, nu a omis sa sublinieze ca politistii mai au înca probleme cu superficialitatea si o anumita mentalitate. La capitolul neralizari, la loc de cinste se situeaza numarul mare de acidente grave de circulatie si a urmarilor acestora, reflectate in numarul de morti si raniti grav. Anul trecut au fost înregistrate mai multe fapte comise cu violenta, in special in mediul rural, in special la omoruri (85%), vatamare corporala(64%), loviri si alte violente (63%) si viol (65%). Un capitol aparte il reprezinta sanctiunile disciplinare, care chiar daca se diminueaza cu 17% fata de 2006, starea si practica disciplinara se mentine la un nivel necorespunzator ca urmare a procentului ridicat de personal sanctionat din totalul personalului incadrat, respective 5,4%. De asemenea, nu s-a reusit cresterea procentului de operativitate la solutionarea cauzelor penale, care ascazut cu 10 %.

Cristinel AIOANEI

Adauga un comentariu

*