PD-L iniţiază moţiune de cenzură

Partidul Democrat-Liberal va iniÅ£ia o moÅ£iune de cenzură, intitulată „Tăriceanu, dă banii înapoi” ÅŸi aÅŸteaptă semnăturile de susÅ£inere ale parlamentarilor Partidului Social Democrat (PSD) ÅŸi Partidului România Mare (PRM), a anunÅ£at, luni, preÅŸedintele PD-L, Emil Boc, la finalul ÅŸedinÅ£ei Biroului Permanent NaÅ£ional al formaÅ£iunii.

Boc a afirmat că PD-L propune iniţierea unei moţiuni de cenzură pentru că Guvernul nu a anulat taxa de primă înmatriculare şi nu a returnat banii românilor, iar conform Constituţiei şi deciziei Curţii Constituţionale, spune el, singura sancţiune politică pentru un guvern care nu respectă o moţiune simplă adoptată de Parlament este moţiunea de cenzură.

„Dacă Guvernul nu Å£ine cont de voinÅ£a Parlamentului, a justiÅ£iei, a românilor, de Directivele Uniunii Europene, trebuie să plece”, a spus Emil Boc.

El a precizat că liderii de grup de la Senat şi Camera Deputaţilor sunt mandataţi de BPN să finalizeze textul moţiunii până marţi, la ora 13,00, şi să strângă cele 100 de semnături din partea parlamentarilor PD-L.

„Ne aÅŸteptăm ca PSD ÅŸi PRM să susÅ£ină acest demers întrucât au votat ÅŸi moÅ£iunea simplă. Suntem oneÅŸti ÅŸi conÅŸtienÅ£i. Avem doar 100 de semnături ÅŸi voturi. ÃŽmpreună cu celelalte formaÅ£iuni politice care au votat moÅ£iunea simplă, (moÅ£iunea de cenzură) poate fi adoptată. AÅŸteptăm seriozitate din partea lor deoarece, fără suportul lor, evident, moÅ£iunea de cenzură nu poate fi aprobată”, a precizat liderul democrat-liberal.

Conform acestuia, PD-L mai are nevoie de 18 semnături pentru a putea depune moţiunea de cenzură.

ÃŽn ceea ce priveÅŸte eventualitatea în care moÅ£iunea de cenzură va fi adoptată, preÅŸedintele PD-L a spus că „soluÅ£iile care urmează sunt cele prevăzute de ConstituÅ£ie”.

„Căderea unui guvern nu înseamnă neaparat alegeri anticipate, ci un nou guvern, potrivit procedurilor constituÅ£ionale”, a spus Emil Boc.

El a subliniat că „PD-L vrea să revină la putere prin alegeri, nu prin altă modalitate”.

În ceea ce priveşte decalarea alegerilor parlamentare, posibilitate enunţată vineri de premierul Călin Popescu-Tăriceanu, Boc a afirmat că democrat-liberalii sunt pregătiţi pentru un eventual scrutin.

„Suntem pregătiÅ£i pentru alegeri oricând. Dar trebuie să vedem dacă printr-un asemenea demers PSD ÅŸi PNL nu urmăresc compromiterea ideii de vot uninominal. Nu ne aparÅ£ine decizia de a decala alegerile parlamentare. S-o facă, nu noi suntem la guvernare, însă nu vom participa la niciun fel de negociere cu PNL sau PSD pe această temă”.

Adauga un comentariu

*