Geoană: Dacă simpla cădere a guvernului ar însemna un guvern marionetă pro Băsescu, acest lucru nu ne interesează

„Pentru căderea guvernului este nevoie de o temă mult mai serioasă, inclusiv o constatare a faptului că proiectul politic al alianÅ£ei a ajuns la punctul terminus”, a declarat, luni liderul, social-democrat, Mircea Geoană, fiind întrebat dacă formaÅ£iunea pe care o conduce va susÅ£ine moÅ£iunea de cenzură a PD-L. PreÅŸedintele PSD este de părere că cel mai important este momentul de a doua zi de după căderea guvernului Tăriceanu II.

„Problema pe care o avem astăzi nu este pe tema moÅ£iunii de cenzură sau pe oricare altă temă pe care o putem găsi, pentru că putem găsi un milion de teme pentru care am putea cere căderea guvernului. ÃŽntrebarea este ce vom face a doua zi. Åži, aici, domnul Boc ÅŸi partidul pe care îl conduce precum ÅŸi preÅŸedintele Băsescu au obligaÅ£ia de a spune clar ÅŸi răspicat ce se întâmplă a doua zi după ce guvernul Tăriceanu va pica. Pentru că nu tema moÅ£iunii de cenzură este întrebarea, ci întrebarea este dacă România va mai putea continua cu acest blocaj politic”, a declarat Geoană.

Geoană a mai spus că în eventualitatea căderii guvernului, nu este preocupat de un guvern marionetă pro Băsescu ci este preocupat de o discuţie pe tema anticipatelor.

„Pentru că, dacă simpla cădere a guvernului ar însemna un guvern marionetă pro Băsescu, acest lucru nu ne interesează. Dacă vorbim de anticipate ÅŸi de căderea guvernului ca de o ÅŸansă ca românii să decidă care este guvernul care să-i conducă în următorii ani de zile este o altă discuÅ£ie ÅŸi aici suntem deschiÅŸi la discuÅ£ie. Dacă a doua zi sunt în favoarea anticipatelor ÅŸi preÅŸedintele Băsescu decide să nu tragă de timp ÅŸi să dizolve Parlamentul în urma căderii acestui guvern atunci putem să avem o discuÅ£ie coerentă cu privire la acest proiect.”, a precizat Geoană.

Liderul social-democrat este de părere că în acest moment „jocul de gleznă este la Emil Boc, jocul de glezne este la partidul pe care îl conduce”.

Adauga un comentariu

*