Volei feminin / Victorie la repetitor / Stiinta Bacau – Unic Piatra-Neamt 3:0 (19, 23, 18)

A fost al treilea meci pe care cele doua formatii l-au disputat intr-un interval de numai o saptamana. La fel ca in precedentele doua, castig de cauza a avut Stiinta. Ce-i lipseste echipei nemtene pentru a depasi rivala din Bacau? O oca de valoare, pentru ca vointa exista.Scorul a fost acelasi ca in prima mansa a sferturilor de finala din Challenge Cup, 3:0, dar jocul a fost echilibrat pe aproape tot parcursul primelor doua seturi. Cu toate acestea, Stiinta n-a trecut prin mari emotii. Antrenorul Florin Grapa si-a permis sa ruleze aproape tot lotul pe care il are la dispozitie (exceptie a facut Nitulescu), iar elevele sale au incercat combinatii si executii mai riscante. Jucatoarea meciului a fost, fara doar si poate, ridicatoarea echipei gazda, Sanja Aleksovska, care a pasat bine si a punctat si din atac si din blocaj. Spre deosebire de returul din Challenge, Zaharia, de la oaspete, a facut simpla figuratie. O unda de ingrijorare a strabatut Sala Sporturilor din Bacau (800 de spectatori au fost prezenti la meci), din cauza zvonului ca fam. Ouatu ar pune la bataie 2 milioane de euro pentru a cumpara intreg lotul actual al Stiintei Bacau. Stand insa si judecand, ne dam seama ca sportive de o asemenea valoare nu pot fi cumparate ca sacii de cartofi. Si chiar daca ar fi asa, nu inseamna ca vor fi transferate cu tot cu spiritul care le anima acum.
Au evoluat formatiile
Stiinta: Aleksovska, Herlea, Truta, Anghel, Hossu, Elisei, Manu (libero); au mai jucat: Josef, Marian, Purice, Moldovan; antrenori: Florin Grapa si Melu Manta;
Unic Piatra-Neamt: Polischuk, Ciobanu, Zaharia, Sobo, Stanciu, Chivorchian, Hatice (libero); au mai jucat: Niculcea, Curca, Marin, Mastahac, Signeanu; antrenori: Branko Gajic si Aurel Cazacu.

Adauga un comentariu

*