Licitatie pentru transportul de calatori la Onesti

licitatie.jpgMunicipalitatea onesteana nu va gestiona in mod direct serviciul de transport de calatori, ci il va concesiona catre firmele private, prin intermediul unei licitatii care se va organiza in scurt timp.
Vor fi scoase la licitatie cele doua trasee principale din municipiu, nr. 1 si nr. 2, cu trecere pe bulevardele Oituz si Republicii.

Insa cele doua trasee nu vor fi licitate separat, ci impreuna, si vor fi atribuite castigatorului licitatiei, pe o perioada de 6 ani. Hotararea a fost aprobata la ultima sedinta a Consiliului Local Onesti, cand s-a stabilit si componenta comisiei de licitatie, care va fi prezidata de secretarul municipiului, juristul Daniel Spanu. Transportul va fi efectuat cu autobuze, nu cu microbuze, si va fi monitorizat si controlat prin intermediul compartimentelor de specialitate din cadrul Primariei Onesti. Initial, a fost luata in calcul si varianta ca Primaria Onesti sa se ocupe in mod direct de transportul de calatori in municipiu, sens in care ar fi trebuit sa cumpere 6 autobuze, care ar fi costat circa 20 miliarde de lei vechi. Insa aceasta posibilitate a fost exclusa, dupa ce au aparut cateva documente de la Guvern, din care reiese ca se va acorda sprijin pentru trecerea la transportul cu troleibuzele. “Incercam sa atragem fonduri europene pentru a introduce troleibuzele, insa procedurile sunt greoaie si necesita un timp destul de indelungat”, a precizat primarul Emil Lemnaru. Din bugetul local al Onestiului s-au alocat, pentru anul acesta, doar 290.000 de lei (2,9 miliarde de lei vechi), in vederea trecerii la transportul cu troleibuzele, proiect care necesita fonduri mult mai mari, ce vor fi atrase din surse europene, timp in care onestenii vor circula cu autobuze ale firmelor private care vor castiga licitatiile viitoare. Proiectul privind transportul cu troleibuzele a fost initiat in urma cu circa 10 ani de zile si, intr-o prima etapa, s-au realizat instalatiile electrice (stalpii si liniile electrice), care asigura si iluminatul public, dupa care lucrarile au fost oprite, din lipsa de fonduri. Insa proiectul s-a aflat in permanenta in atentia executivului local, care astepta un moment prielnic pentru continuarea lui.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*