Stavarache isi executa tovarasii de drum

deschidere.jpgRomeo Stavarache a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bacau la o alta instanta din tara. Dosarul 286/110/2008 se refera la litigiul existent intre ex-consilierul local Gabi Corodeanu si Consililul Local Bacau, survenit in urma demisiei consilierului din PNL. Asemeni unui prescolar care s-a suparat pe colegul sau pentru ca i-a furat marul, primarul isi motiveaza solicitarea pe criterii puerile, dar face cateva dezvaluiri senzationale!

Conflictul dintre Romeo Stavarache si fostul sau discipol, cel caruia i-a cautat mereu in coarne si nu numai, ia amploare. Faptul ca s-a lepadat de Satana si si-a dat demisia din PNL, l-a facut pe Gabi Corodeanu sa fie in situatia de a-si pierde si locul de consilier local. Acest din urma lucru l-a determinat pe ex-consilierul aflat in stare de suspendare sa-si actioneze mentorul in instanta. La randul lui, primarul Bacaului loveste fara mila si-si ataca indirect sau nu, un alt fost coleg de partid, dar tot un Gabriel, prefectul Berca! Prin motivatia adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Stavarache face inca o data dovada fragilitatii sale politice. Iata motivele care stau la baza cererii de stramutare a dosarului de la Bacau in oricare colt al tarii.

S-a rupt lantul de iubire

Sunt mai multe variante care ar explica respectivul talmes-balmes politico-agramat. Una ar fi ca Romeo Stavarache este plecat in concediu si l-a lasat pe „cardinalul” Richelieu- Geosanu sa se ocupe de problema. Cum consilierii care au grija de imaginea lui Stavarache sunt de-a dreptul incompetenti, nu-i de mirare ca un document oficial al Primariei Bacau arata de-a dreptul penibil, mai jenant decat o hartie venita dintr-o comuna obscura. Sau este Romica „lucrat” de oamenii sai, pentru ca astfel nu explica atacul la adresa lui Berca, prieten si colaborator vechi, impreuna cu care a haladuit prin politica si afaceri. Daca nu este asa, inseamna ca sunt veridice informatiilor potrivit carora Stavarache negociaza la Bucuresti trecerea la PL-D, pentru a avea sanse la inca un mandat la Primarie. Este plauzibil, avand in vedere acuzatiile grave la adresa prefectului judetului, adica trimisul lui Tariceanu in Bacau. Cine este Tariceanu? {eful pe linie de partid al lui Stavarache! Ceva nu se leaga in toata aceasta poveste ridicola si sinistra in acelasi timp. Mai ales ca mai circula o informatie: Berca va pleca de la Prefectura pentru un post in Ministerul Internelor. Ce se intampla? Tradeaza inca o data Stavarache? Este el victima gastii de care s-a inconjurat? Sau poate Tariceanu si-a dat seama pe cine a primit in partid si vrea sa-l execute? (N.B.)

Corodeanu influenteaza magistratii si denigreaza CL!

„In calitatea sa de Consilier Local, domnul Corodeanu Gabi, prin influenta pe care o are fata de magistratii care indeplinesc justitia in Bacau, sunt de natura a justifica banuiala legitima”. Sa intelegem ca, daca esti consilier local, ai justitia la picioare! Asa deci d-le primar! „Domnul Corodeanu Gabi, prin relatiile apropiate, care le intretine cu persoane din conducerea autoritatilor publice centrale precum si din structura Ministerului Public si al Ministerului Justitiei la nivel local, poate influenta in mod negativ solutionarea obiectiva si impartiala a cauzelor deduse judecatii”. Si noi care-l credeam pe Corodeanu un biet consilier „agramat”, nu ditamai om influent la un asa nivel!. Din motivatia respectiva mai aflam ca, „in calitatea sa de consilier local, incearca sa denigreze institutia noastra prin publicitatea negativa pe care o propaga in presa locala si mass-media (sic! N. Red.)… Domnul Corodeanu Gabi, in urma unor atitudini de abuzuri si favoruri, si a unui slalom printre partidele patriei si-a dat demisia din ultimul partid la care aderase”. Domnule primar, angajati-va un secretar care sa va scrie textele, ca doar le trimiteti la ICCJ, nu consilierului Corodeanu. Vreti sa va considere si pe d-voastra un agramat?

Nici macar pe Berca nu-l iarta

„Domnul Corodeanu Gabi, este un intim apropiat al Prefectului Judetului si a altor cercuri de interese din conducerea judetului si a municipiului Bacau. In aceasta calitate, de intim apropiat (sic! N. Red.) al Prefectului Judetului Bacau a fost trecut la alegerile locale pe lista consilierilor locali reusind prin minune sa ocupe un loc de consilier local in autoritatea deliberativa a municipiului Bacau. Tot in aceasta calitate, de apropiat intim (sic! N. Red.) al Prefectului, Corodeanu Gabi a avut in trei ani „impliniri” pe care un om obisnuit nu le poate realiza intr-o viata respectiv: apartament cu trei camere, catedra de profesor la doua scoli din municipiu, o vreme a functionat si ca inspector la spatii verzi in paralel cu munca de profesor, un restaurant pe pontonul insulei de agrement, loc cu vad comercial extraordinar de mare, masina ultimul tip la moda. Relevant este faptul ca declaratia de avere in anul 2004 era o simpla foaie de hartie alba ce avea pe ea doar numele de Corodeanu Gabi. Profitand de influenta Prefectului si-a infiintat un sindicat devenind lider de sindicat. Se poate observa foarte clar ca influenta atat a prefectului municipiului Bacau (sic! N. Red.) si a numitului Corodeanu Gabriel s-a extins in toate ramurile de activitate: invatamant, sindicat,. economic”.

Cine mi-a ucis maimuta?

Cat de multe lucruri surprinzatoare se pot afla dintr-o banala motivatie! Domnul primar Stavarache are insa minte scurta. Cum putea Gabriel Berca, in 2004, sa fie prefect si sa-l puna pe liste pe Corodeanu? Pe atunci, actualul prefect era un umil slujbas de-al lui Stavarache si colegul lui de… partide, nicidecum prefect! Din ce motive ati tacut timp de trei ani, domnule primar? Pentru ca ex-consilierul Corodeanu va canta in struna? De ce ati asteptat sa va „ofenseze” si sa plece din partid, pentru a-i divulga averea fostului d-voastra colaborator? De ce n-ati chemat DNA-ul? Sa intelegem ca asa stau lucrurile in partidul de guvernamant. Dumneavoastra ati scris-o, cu mana d-voastra! Ce motive „politice” v-au silit sa va atacati fostul coleg de partid, „apolitic” acum, reprezentant in teritoriu al partidului de guvernamant din care a facut parte si el, si mai face?

Am respectat aproape in totalitate ortografia si exprimarea folosite in solicitarea adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Suntem neplacut surprinsi sa aflam cine a condus judetul si municipiul timp de trei ani. Despre „agramatul” Corodean am scris. Acum, mai aflam ca mai exista un „conducator” care foloseste „agramaticalitati”, vorba unor vedete de pe la noi. Am incercat in repetate randuri sa luam legatura cu primarul Romeo Stavarache si cu prefectul Gabriel Berca. Din pacate, niciunul nu a raspuns pe telefoanele de servicu. Dar parca mai conteaza asta?
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. vad in poza asta niste ,TRISTE FIGURI,ale unui
    partid cat o picatura de propolis de la o albina care bazaie ceva cu motz. punct.despre grulul aceste LAOOCON propun presei sa vorbeasca la trecut.

  2. aaaaaaa….SI MAI ESTE CEVA !!!!!CAT DE SERIOSI
    LIBERALI SUNT SCRIE PE CARPA AIA ALBASTRA DE DEASUPRA CAPETELOR LOR.

Adauga un comentariu

*