Fotbal, Liga I – Reincepe balciul!

Mai sunt de disputat 15 etape din Liga I de fotbal, iar victoria din decembrie trecut a lui Poli Timisoara in dauna liderului CFR Cluj a reaprins lupta pentru titlul de campioana si pentru accederea directa in grupele Ligii Campionilor. Desigur, echipa lui Andone este inca marea favorita la locul 1, dar Rapidul si Steaua mai spera cu disperare. Asa se face ca perioada de iarna a fost mai agitata ca niciodataa, in privinta transferurilor. Dar a fost, de asemenea, cea mai gretoasa din istoria fotbalului romanesc. Cearta, jigniri de doi lei, provocari stupide, laudarosenie, proclamari fanfaronarde. Un balci pe care presa il monitorizeaza in intregime si il amplifica. Cu tot spectacolul milioanelor de euro invartite, lumea incepe sa se distanteze de fotbal. Iar de asta se fac vinovati patronul Stelei, Gigi Becali, si sleatha de presedinti potentati, care au confiscat pentru imaginea lor jocul-rege. Pe Becali il stim prea bine. Este pe cale sa ucida popularitatea celui mai iubit club romanesc, Steaua. Aducerea la formatie a unor ilustri necunoscuti din America de Sud – indiferent cat de bine vor juca mercenarii respectivi – contribuie la departarea sustinatorilor traditionali de Ghencea. Deja tribunele au inceput sa fie golase pe arena unde odinioara nu gaseai bilete de intrare. In stilu-i paranoic caracteristic, Becali deja l-a amenintat pe Lacatus ca il da afara, daca Steaua nu obtine loc de Champions League. Soarta Fiarei, credem noi, este oricum pecetluita, insa Lacatus va avea probleme cu atat mai mari cu cat Steaua va juca mai bine, iar Becali nu va izbuti sa-si atraga el aplauzele pentru asta.
Din pacate, CFR Cluj a devenit la fel de noroioasa ca restul formatiilor din campionat. In urma cu trei ani, Arpad Paszkany si Iuliu Muresan declarau ca nu vor in clubul lor niciun „om de fotbal”. Cei initiati in fotbal stiu ca amintita categorie de oameni, formata din fosti jucatori, arbitri, antrenori sau oameni cu functii administrative, este cea implicata in aranjamente de toate tipurile si a facut din fotbalul romanesc ceea ce este azi. „Daca aflam ca avem printre noi un om de fotbal, il vom da afara”, spuneau Paszkani si Muresan. Mai nou, meciurile CFR-ului din campionat si Cupa UEFA demonstreaza ca liderul traieste bine doar apeland la „oamenii de fotbal”.
Rapid si Poli Timisoara traiesc periculos in momentul de fata, deoarece patronii lor, George Copos si Marian Iancu, au anuntat ca-si vor retrage finantarea. Cumparatori nu s-au ivit, din pacate, asa ca exista chiar pericolul ca Rapid si Poli sa se desfiinteze peste noapte, atunci cand Copos si Iancu vor face efectiv pasul inapoi.
Tenis, Campionatele Natinale Indoor, juniori 14 ani

Adauga un comentariu

*