Guvernul britanic anunţă măsuri de înăsprire a condiţiilor de obţinere a cetăţeniei

Guvernul britanic a anunţat miercuri noi măsuri destinate să facă mai dificilă obţinerea cetăţeniei şi să limiteze imigraţia în Marea Britanie, relatează AFP.

Măsurile sunt incluse într-o propunere legislativă ce va fi înaintată parlamentului în noiembrie şi ar urma să înlocuiască întreaga legislaţie existentă în materie de imigraţie, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Guvernul vrea să introducă o ‘perioadă de probă’, care să crească cu minim 12 luni ÅŸi maxim 3 ani durata de ÅŸedere necesară pentru a putea solicita cetăţenia britanică. ÃŽn prezent, această perioadă este de cinci ani. Măsura nu îi va viza pe cetăţenii statelor Uniunii Europene.

‘Perioada de probă’ va fi limitată la un an dacă aspirantul la cetăţenie demonstrează că participă la viaÅ£a comunităţii, prin voluntariat, strângere de fonduri pentru organizaÅ£ii de caritate, activităţi sportive, a explicat ministrul de interne Jacqui Smith.

În această perioadă, imigranţii nu vor putea beneficia de prestaţii de stat. În schimb, ei vor fi obligaţi să contribuie la un nou fond menit să reducă povara legată de creşterea imigraţiei, care, potrivit unor politicieni, exercită presiuni asupra serviciilor publice şi a infrastructurilor ţării.

În afara acestor măsuri, Marea Britanie va introduce un sistem de puncte, similar celui utilizat de Australia, prin care să se asigure un control mai bun al imigraţiei.ROMPRES

Adauga un comentariu

*