Fotbal: Israel РRom̢nia 1-0, ̨n meci amical

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de formaţia Israelului cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, la Tel Aviv, într-un meci amical, primul din cadrul pregătirilor pentru EURO 2008.
Unicul gol al jocului a fost marcat de Omer Golan (25).

Începutul meciului a fost unul de tatonare, dar apoi israelienii au părut ceva mai insistenţi, prima şansă periculoasă apărând în minutul 10, când Golan a fost lansat în adâncime şi a reluat din voleu peste poartă.

Din minutul 23, echipa noastră a rămas în inferioritate numerică, Ovidiu Petre fiind eliminat pentru faptul că a ripostat şi a încercat să-l lovească pe Cohen, după ce israelianul îl călcase. Profitând de superioritate, Israelul deschide scorul imediat, prin Golan, care a reluat simplu de lângă Goian, la colţul lung, după ce Cohen a recentrat mingea trimisă din corner (25): 1-0.

”Tricolorii” au ÅŸansa de a restabili egalitatea relativ repede, tot după un corner, dar mingea trimisă cu capul de CociÅŸ cade pe bara transversală (30). Mutu are o acÅ£iune personală, trece de câţiva jucători, dar ÅŸutul său este central ÅŸi mingea poposeÅŸte în braÅ£ele lui Awat (35).

Israelul are o nouă şansă bună de gol, dar Barda, găsit bine în careul mic, este deposedat în ultimul moment de Contra (36). Benayoun (38) a expediat un şut bun de la distanţă, dar Lobonţ a respins.

Finalul primei reprize aparţine în totalitate echipei noastre, dar are mai multe şanse de gol. Mai întâi, Strul este aproape de autogol (40), la lovitura liberă a lui Mutu. Chivu are un şut de la circa 25 de metri, prins de Awat (43), Cociş e blocat în momentul şutului (45), iar Mutu reia slab cu capul (45+2), iar Awat a prins.

La reluare, românii încearcă acţiuni ambiţioase pentru a egala, dar Dică are o mare ocazie: Mutu reuşeşte o fază de excepţie pe partea dreaptă, centrează ideal, dar stelistul trimite incredibil pe lângă din poziţie ideală (52). Acelaşi Dică e deschis de Cociş în poziţie bună, dar e blocat în momentul şutului (56). Mutu scapă spre poartă, dar e dezechilibrat şi trage afară (57).

Israelul are şansa de a-şi mări avantajul, dar Lobonţ este providenţial în faţa lui Barda (58). Pe contraatac supranumeric, Ben Shushan are o şansă bună, dar şutul său e deturnat de Lobonţ, mingea ştergând bara din dreapta (66). Inferioritatea numerică a României se remarcă mai ales la contrele gazdelor, în rest cele două echipe par a fi la egalitate.

Jocul echipei noastre se mai stinge, dar pe final apar noi şanse bune: Mutu are o acţiune personală, dar şutul nu este prea periculos (80), atacantul Fiorentinei executând greşit şi o lovitură liberă periculoasă, de la 20 metri (83). În prelungiri (90+3), Bucur evită jocul la ofsaid, dar reluarea sa din voleu e slabă şi Davidovich prinde şi gazdele obţin victoria, cu toate că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil.

Piţurcă i-a oferit pe final şansa lui Moţi de a debuta sub tricoul echipei naţionale.

Israelul a câştigat astfel ultimele trei meciuri cu România, toate amicale, 1-0 şi 2-0 la Bucureşti, 1-0 la Tel Aviv, iar naţionala lui Victor Piţurcă începe cu stângul pregătirile pentru turneul final al EURO 2008.

Israel РRom̢nia 1-0 (1-0)

A marcat: Omer Golan (25).

Tel Aviv, Stadion ”Ramat Gan”.

CartonaÅŸe galbene: Ziv (39), Cohen (90+3).

CartonaÅŸ roÅŸu: Ov. Petre (23).

Au evoluat echipele:

Israel: 1. Dudu Awat (22. Nir Davidovich, 46) – 14. Yoav Ziv, 3. Tal Ben Haim (5. Shimon Gershon, 46), 4. Avi Strul (21. Klemi Saban, 68), 19. Dedi Ben Dayan – 11. Moshe Ohayon (6. Ravid Gazal, 67), 9. Barak Yitzhaki (7. Amit Ben Shushan, 46), 15. Yossi Benayoun (căpitan), 20. Tamir Cohen – 10. Elyaniv Barda, 12. Omer Golan (8. Aviram Baruchyan, 60). Antrenor: Dror Kashtan.

România: 1. Bogdan LobonÅ£ – 2. Cosmin Contra (18. George Ogăraru, 87), 4. Gabriel TamaÅŸ (14. Cosmin MoÅ£i, 90+1), 15. Dorin Goian, 22. Åžtefan Radu (19. Mihăiţă NeÅŸu, 90+1) – 16. Bănel Nicoliţă (7. Florentin Petre, 46; 17. Gheorghe Bucur, 84), 8. Ovidiu Petre, 5. Cristian Chivu (căpitan), 11. Răzvan CociÅŸ – 10. Adrian Mutu, 9. Ciprian Marica (20. Nicolae Dică, 46). Antrenor: Victor PiÅ£urcă.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*