ORBAN: PASAGERII VOR FI INFORMAÅ¢I ÃŽN SCRIS DESPRE DREPTURILE ÅžI OBLIGAÅ¢IILE LOR

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu operatorii aerieni de pe Aeroportul Băneasa. Întâlnirea de miercuri este o consecinţă a scandalurilor din ultima perioadă, provocate de cursele aeriene anulate sau întârziate. Ludovic Orban împreună cu reprezentanţii companiilor încearcă să găsească soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

ToÅ£i pasagerii vor fi informaÅ£i în scris despre drepturile ÅŸi obligatiile călătorilor. „Am stabilit ca toate companiile trebuie să aibă un reprezentant permanent care să fie cunoscut de Aeroport, care să furnizeze informaÅ£ii care să asigure drepturile impuse în astfel de situaÅ£ii”, a declarat Orban.

Reprezentanţii companiilor aeriene s-au arătat mulţumiţi de întâlnire şi au declarat că vor adopta şi ei noile reglementări ale UE.

Cu o zi în urmă, ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu toate companiile aeriene care operează pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Orban le-a reamintit operatorilor prevederile cu privire la drepturile pasagerilor prevăzute în regulamentul adopatat la nivelul Uniunii Europene şi pe care acestea nu au voie să-l încalce.

Antena 3

Adauga un comentariu

*