BRD, banca unde angajatii viseaza la fraude

brd.jpgUn furt de peste 2 milioane de euro a fost descoperit de sistemul informatic al unei bănci, la două ore după ce banii fuseseră transferaţi în alte conturi. Infractorii au fost prinşi exact în momentul în care vroiau să scoată suma. Este vorba despre o angajată a unei bănci din Craiova şi de cei trei complici ai acesteia, toţi arestaţi preventiv. Hoţii au reuşit totuşi să fure aproximativ 300.000 de euro, pe care anchetatorii încearcă să îi recupereze. În ultima perioadă, tentaviele de fraudare a instituţiilor financiare s-au înmulţit semnificativ.

Angajata băncii din Craiova nu a avut vreo metodă complicată pentru a fura banii. Pur ÅŸi simplu s-a folosit de parola directorului de sucursală, parolă secretă de altfel, ÅŸi a autorizat transferul sumei. Ba chiar a ÅŸi ridicat partea ei de bani – jumătate din suma totală. Dar lucrurile s-au complicat atunci când a intrat în joc un cetăţean turc, considerat complice în acest caz. Acesta a fost reÅ£inut chiar în timp ce aÅŸtepta să ridice banii de la o unitate a băncii din BucureÅŸti.

Un alt complice a reuşit să ridice în numerar o parte din suma care-i fusese transferată în cont – 440.000 de euro. Imediat după ce a retras banii, bărbatul i-a pasat celui de-al patrulea participant la infracţiune, acesta din urmă dând sacoşa unei persoane care îl aştepta în afara băncii.

Surse din BRD a declarat pentru agenţia Mediafax că banca a recuperat aproape toată suma, mai puţin echivalentul a circa 300.000 euro. Pentru aceşti bani a fost impus sechestru asigurator asupra bunurilor persoanelor respective.

Femeia care a iniţiat toată această mişcare a fost arestată preventiv împreună cu cei trei complici. Cazul este analizat de DIICOT Timiş, care continuă ancheta, încercând să stabilească dacă mai sunt şi alte persoane implicate în operaţiune şi să stabilească exact traseul banilor sustraşi.

Scandalul de la BRD Craiova vine după ce, luna trecută, la banca mamă Societe Generale a avut loc o fraudă care a provocat băncii pierderi de aproape 5 miliarde de euro. În spatele afacerii s-a aflat tot un angajat al instituţiei bancare, un trader care a făcut mai multe tranzacţii ilegale.

Antena 3

Adauga un comentariu

*